• Gratis retourneren
  • Hoogwaardige voedingssupplementen
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag verstuurd

Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

Dagmenu Puk

Let op: de losse maaltijden in de dagmenu's zijn onderling niet inwisselbaar (tenzij je de kcal en ingrediënten opnieuw gaat berekenen en aanpassingen doet volgens de richtlijnen).

Ontbijt voor 1 persoon

Cacao bowl

Ingrediënten

  • 100 gram bloemkoolroosjes, gekookt en diepgevroren
  • 100 gram courgette
  • 100 ml gefilterd water
  • 1 el rauwe cacao
  • ½ el kaneelpoeder
  • 20 gram walnoten, grof gehakt

Informatie

Bereidingstijd: 10 min 

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten behalve de noten, in een blender of met aeen staafmixer tot een gladde en dikke substantie.
  • Schenk in een diep bord of kom, garneer met de gehakte walnoten en eet met een lepel.
  • Voeg eventueel meer of minder (kokos)water toe als je de smoothie bowl dunner of dikker wil.

Tip: Voeg eventueel meer of minder vocht toe als je de smoothie bowl vloeibaarder of minder vloeibaar wil.

 


 

Lunch voor 1 persoon

Peterseliesalade met broccoli en walnoten

Ingrediënten

  • 100 gram broccoliroosjes, gekookt
  • ½ bosje platte peterselie, fijngesneden
  • 200 gram komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • 150 gram kerstomaatjes, in vieren gesneden
  • 10 ml olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 20 gram walnoten, grof gehakt

Informatie

Bereidingstijd: 10-15 min 

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten, behalve de noten, in een kom of diep bord en schep goed om.
  • Laat de salade even kort staan zodat alle smaken goed met elkaar kunnen intrekken.
  • Garneer met de noten.


 

Diner voor 1 persoon

Aubergine-Tomaten Curry

Ingrediënten

  • 150 gram aubergine, in blokjes gesneden
  • zout
  • 500 ml Passata
  • ½ ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 10 ml olijfolie
  • ½ tl fenegriekzaadjes
  • ½ tl venkelzaadjes
  • 1 kerrieblaadje (vers of gedroogd)
  • 1 tl chilipoeder
  • ½ tl gemalen koriander
  • 1 tl kurkuma

Informatie

Voorbereidingstijd/ wachttijd: 1 uur | Bereidingstijd: 20 min 

Voorbereiding

  • Bestrooi de aubergineblokjes met zout en laat ze één uur rusten om er het bittere vocht aan te onttrekken.

Bereiding

  • Verhit de olie en laat de fenegriekzaadjes kort bakken.
  • Voeg, als ze openspringen, de ui en knoflook toe.
  • Voeg het kerrieblaadje, chilipoeder, koriander en kurkuma met de Passata toe als de ui begint te kleuren.

  • Spoel de aubergineblokjes af en dep ze droog. Doe ze in de pan en laat ze stoven tot ze beetgaar zijn.
  • Let op dat de aubergine niet te gaar wordt en tot moes stooft.