• Gratis retourneren
  • Hoogwaardige voedingssupplementen
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag verstuurd

Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

Dagmenu Daan

Let op: de losse maaltijden in de dagmenu's zijn onderling niet inwisselbaar (tenzij je de kcal en ingrediënten opnieuw gaat berekenen en aanpassingen doet volgens de richtlijnen)

Ontbijt voor 1 persoon

Chiapudding

Ingrediënten

  • 200 gram pompoenblokjes, gekookt
  • 100 ml gefilterd water
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 20 gram chiazaad
  • 30 gram Fittergy Pistache Boter

Informatie

Bereidingstijd: 15 minuten | Wachttijd: minimaal 4 uur

Bereiding

  • Pureer de gekookte pompoenblokjes met het gefilterde water en de kaneel in een blender of met een staafmixer tot een gladde substantie.

  • Schep de pompoenpuree in een diepe kom of glas en roer hier het chiazaad en de Pistache Boter doorheen.
  • Zet in de koelkast en laat minimaal 4 uur intrekken.
  • Roer tussendoor nog een keer goed om.


 

Lunch voor 1 persoon

Spinaziesoep

Ingrediënten

  • 10 ml olijfolie
  • 200 gram courgette, in blokjes gesneden
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 200 gram verse bladspinazie
  • 200 ml water
  • ½ biologisch groentebouillonblokje (zonder gist en zonder toevoegingen)
  • versgemalen peper
  • handvol verse kiemen

Informatie

Bereidingstijd: 30 minuten 

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de courgette samen met de kurkuma en versgemalen peper.
  • Voeg de bladspinazie toe zodra de courgette goudgeel gebakken is en bak deze mee tot de spinazie geslonken is.
  • Schep de gebakken groenten in een keukenmachine of blender en meng tot een gladde massa.

  • Kook intussen het water in de soeppan met het bouillonblokje.
  • Voeg de groentepuree toe aan de bouillon, roer goed door en laat zachtjes even doorkoken.
  • Breng op smaak met zeezout

  • Schenk de soep in een diep bord of kom en garneer met de verse kiemen.


 

Diner voor 1 persoon

Boerenkool Pompoen Stamppot met
gebakken Paddenstoelen

Ingrediënten

  • 150 gram pompoenblokjes
  • 10 ml olijfolie
  • ½ rode ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 tl Harissa kruiden
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • versgemalen peper
  • 100 ml water
  • 50 gram gesneden boerenkool
  • 50 gram paddenstoelen naar keuze, in plakken of repen gesneden

Informatie

Bereidingstijd: 45 minuten 

Bereiding

  • Schep de pompoenblokjes in een diepe pan en voeg water toe tot deze onder staan.
  • Kook ongeveer 12 minuten totdat de pompoen gaar is.

  • Giet het water af en prak dan de gekookte pompoen met een stamper tot een grove stamppot.
  • Voeg bij gedeeltes de boerenkool toe en voeg, indien het te droog wordt, ook wat water toe en schep goed om.
  • Laat de stamppot met een deksel op de pan ± 15 minuten op laag vuur doorgaren.

  • Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan.
  • Fruit de ui met de kruiden en versgemalen peper in de pan en bak hierin de paddenstoelen goudbruin en gaar.
  • Garneer de stamppot met de gebakken paddenstoelen.