• Gratis retourneren
  • Hoogwaardige voedingssupplementen
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag verstuurd

Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

Lunch voor 1 persoon

Courgette broccoli soep

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1/2 courgette
  • 200 gram broccoli
  • 2 el olijfolie
  • 200 gram kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 250 ml water
  • peper en zout
  • 100 gram verse zalm 

Informatie

Bereidingstijd: 20 min

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken.
  • Leg ze op de bakplaat en laat 10 minuten in de oven bakken.

  • Snijd in de tussentijd de rode ui en de courgette in grove stukken.
  • Snijd de broccoli in roosjes en de steel in plakjes.
  • Verhit 2 el olijfolie in een pan op een laag vuurtje.
  • Knijp de knoflook fijn en voeg deze samen met de rode ui toe aan de pan.
  • Roer goed door en voeg na 2 minuten de courgette toe.
  • Zet het vuur nu op middel hoog en laat de courgette 5 minuten meebakken.
  • Voeg hierna de broccoli, het water en het halve groentebouillonblokje toe en roer goed door.
  • Zet het vuur weer lager en laat het geheel 8-10 minuten koken.
  • Pureer vervolgens de soep met een staafmixer in de pan of in een blender.
  • Voeg vervolgens de helft van de kikkererwten toe en pureer deze mee.
  • Wanneer het geheel helemaal glad is, voeg je de andere helft van de kikkererwten toe en maak je de soep verder op smaak met peper en zout.
  • Snijd als laatste de verse zalm in blokjes en voeg deze rauw toe aan de hete soep.