Adres
Nieuws | 20.11.2286

Wat doet knoflook voor je buikvet

Knoflook is een van de oudste, medicinale natuurproducten én een onmisbaar ingrediënt in vele keukens. Naast de sterke geur, die je helaas na het eten ervan met je mee blijft dragen, is de smaak echt een toevoeging van het gerecht. Naast dat het lekker smaakt en stinkt, heeft knoflook ook erg veel gezonde effecten. Dus naast dat het een heerlijke toevoeging kan zijn van je diner is het ook een verrijking van je gezonde lifestyle.

 

GEZONDE BLOEDVATEN

 

Vooral bekend zijn de gezonde effecten voor de bloedvaten. De actieve bestanddelen in knoflook kunnen zorgen voor een lagere bloeddruk wat de kans op hart- en vaatziektes verminderd.

 

MINDER BUIKVET DOOR KNOFLOOK

Wetenschappers laten nu zien dat knoflook ook nog eens een gunstig effect heeft als je (een keertje) te veel vet eet. Het vet wordt door de knoflook beter verwerkt in de lever en dat is op zijn beurt weer gunstig om buikvet te voorkomen.

 

WELKE KNOFLOOK IS HET GEZONDST? 

De beste knoflook die je kunt gebruiken, om te genieten van al die gezondheidsvoordelen zijn natuurlijk de teentjes. Je kan de teentjes snijden of met een pers toevoegen aan je gerecht. Knoflookpoeder en aioli hebben helaas niet diezelfde voordelen.

WANNEER ERVAAR IK DE MEESTE VOORDELEN?

 

Om optimaal te kunnen profiteren van de gezondheidsvoordelen van knoflook, kun je het best elke dag één teentje knoflook per persoon toevoegen aan het gerecht. Nu is dat best veel. Ook komt het niet altijd uit want er zijn situaties waarin je liever niet een knoflook aroma meeneemt. In dit geval bestaan er ook knoflook supplementen. Minder lekker qua smaak, maar heel wat lekkerder qua geur én toch de gezondheidsvoordelen. Ter inspiratie hier een lekker gezond knoflook recept!

DE KICKSTART MAKEN NAAR EEN GEZONDE LIFESTYLE? Start hier met  SPORTVASTEN!

 

Deel deze pagina:

Door gebruik te maken van onze website, ga je akkoord met ons

Cookie beleid