marjolein vegan

The Vegan Switch ervaringen van Marjolein de Wit van Talkies Magazine!

The Vegan Switch ervaringen van Marjolein de Wit van Talkies Magazine!

Marjolein de Wit:

“Wie mij een beetje kent weet hoe sceptisch ik sta tegenover elke vorm van diëten, voedselhypes en andere methodes om slanker, knapper of fitter te worden. ik geloof in de methode ‘eet wanneer je trek en zin hebt’. dat is naar mijn idee ook de reden waarom mijn gewicht altijd stabiel blijft. toch kampte ik de laatste maanden met een laag energielevel, een opgeblazen buik en – ook al at ik op regelmatige tijden – had ik snel weer trek (hallo snackgedrag). Precies op dat moment kwam Fittergy The Vegan Switch op mijn pad. Het veranderde volledig mijn toch wel kortzichtige kijk op voeding. Binnen tien(!) dagen.

De laatste eeuw hebben wij mensen miljoenen stoffen gemaakt die in de natuur nooit zijn voor gekomen. Denk bijvoorbeeld aan al het bewerkte voedsel dat in supermarkten te koop is, ftalaten in plastic, speelgoed en cosmetica, maar ook kraanwater, keukengerei en bisfenol in levensmiddelen-verpakkingen. Al deze stoffen komen in the end in het milieu en in onze voeding terecht. Die gifstoffen zitten in ons lichaam opgeslagen in onze vetcellen en bloed, en daar raakt ons lichaam op den duur zo van in de war dat we last kunnen krijgen van hormonale verstoringen, gebrek aan energie, overgewicht en het vasthouden van vocht. Dit is de eerste belangrijke les die ik leer van mijn voedingscoach Li-Ann van Groen. Als State of Body Trainer gaat zij mij de komende tien dagen begeleiden door dit proces.

Wat ik precies ga doen? Fittergy The Vegan Switch is een tiendaagse detox waarbij je je lichaam effectief ontgift. Nu denk je: je lichaam (ofwel je lever) ontgift zich toch vanzelf? Nee dus. We worden dagelijks zóveel blootgesteld aan een enorme hoeveelheid onnatuurlijke gifstoffen, dat je wel kunt denken dát je gezond en gevarieerd eet, maar ondertussen blijf je je suf voelen en misschien word je zelfs wel dikker terwijl je niet veel calorieën eet. The Vegan Switch richt zich op veel plantaardig te eten, inclusief een aantal veganistische dagen. Dat betekent dat dit geen gewone detox-kuur is, maar ontwikkeld is op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Beloofde resultaten:

  • gewichtsverlies (tot circa vier kilo);
  • een versterkte darmflora;
  • meer energie;
  • een fitter gevoel;
  • én een mooiere huid.

Dat wil ik wel! Ik schrap alle vorm van voeding die niet uit de natuur komt. Denk aan brood, pasta, voedsel uit blik (een bron van plastic, want het bewerkte product ‘zuigt’ de plastic die binnenin het blik zit op, en dat stop je dus uiteindelijk in je mond!), frisdranken, snoep, koek, zuivel en alcohol. De komende tien dagen moet ik meer vetten en eiwitten eten, dus veel (biologische!) broccoli, spinazie, avocado, wortel, peulvruchten en noten. Zwarte koffie mag wel, net als groene thee, kokoswater en sojaproducten. Ter aanvulling op mijn eten gebruik ik Fittergy Greens (bestaande uit 500 gram groente en fruit) en slik ik tijdens het ontbijt, lunch, diner en voor het slapen voedingssupplementen (op orthomoleculaire basis) die het ontgiften van mijn lichaam ondersteunen en zorgen voor een hogere energieproductie. Verder is dagelijks een uur bewegen een belangrijk onderdeel van de kuur in combinatie met twee keer per week intensief sporten. Zweten (trakteer jezelf op een saunabezoek!) is belangrijk, dit helpt om gifstoffen uit te scheiden.

Het proces.

De eerste vier dagen ga ik als een speer. Dit zijn de ‘afbouwdagen’ waarin ik ontbijt met een groene smoothie, havermout (met havermelk) of sojayoghurt met zaden, ’s middags eet ik een dagelijks wisselende salade en ’s avonds groenten met peulvruchten en kip of kabeljauw. Eten doe ik binnen een tijdslot van tien uur. Doordat je lichaam veertien uur geen calorieën en voeding binnen krijgt, gaan je vetcellen gifstoffen en vet afgeven aan het bloed zodat ze uiteindelijk worden uitgescheiden. De dip komt een dag later. Ik voel me loom en niet ‘mezelf ’. Mijn lieve coach Li-Ann die me iedere dag mentaal steunt, geeft aan dat – hoe vervelend ook – het een goed teken is. Ik ben aan het ontgiften en omdat de afvalstoffen vrijkomen is mijn lichaam hard aan het werk, en dat kost energie. Ik besluit het te accepteren, las een Netflix-dagje in en trakteer mezelf op een warm bad (zweten = ontgiften). De komende dagen zijn volledig vegan en ik vervang de kip of kabeljauw door zilvervliesrijst of aardappelen. Tussendoor snack ik cherrytomaatjes, olijven, wortels, nootjes, appel, druiven en paprika. Guess what? Na die grote dip heb ik geen eens trék in chips of een pasta met veel kaas. Ik voel me strakker in mijn vel, ben enorm gefocust en actief. Saai vind ik dit eetpatroon totaal niet, door de afwisseling in gerechten en het sporten is dit een prettige uitdaging. Ik ga er lekker op en slaap veel beter door ’s nachts waardoor ik een stuk uitgeruster ben. Mijn mond valt – letterlijk – open als ik na tien dagen op de weeg- schaal ga staan en zie dat ik drie kilo af ben gevallen!

Een andere kijk op voeding!

Dat deze detox mijn ogen heeft geopend is een feit. Ik heb nieuwe inzichten gekregen over voeding en gemerkt dat het écht invloed heeft op hoe je je voelt en eruitziet. Deze zomer gaan we slank, strak en fit in bikini! Met af en toe bourgondische dagen vol lekkers, afgewisseld met drie tot vier dagen per week vegan eten zoals ik de afgelopen kuur heb gedaan!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *