Martijn Repeat The Switch

Martijn Repeats The Switch in voorbereiding voor KIKA Chicago Marathon!

Nog maar 5 dagen totdat de Chicago Marathon van start gaat. Een van onze Switchers, Martijn de Bruijn, heeft als voorbereiding hierop de Sportvasten Repeat The Switch gedaan. Lees hieronder hoe hij dit heeft ervaren!

Klaar voor start? Af!

Nog zes weken tot de Chicago marathon. Vorige week ging ik voor de tweede keer Sportvasten, in de vorm van de Repeat The Switch. Belangrijkste doel was nog even snel een paar kilo afvallen voor de marathon en mijn mindset om te zetten naar gezonder en vooral ook minder eten. Best wel een uitdaging in de tv wereld, want daar liggen vele verleidingen op de loer en het is ook niet het meest regelmatige leven.

Ik vond het best wel spannend om minder te gaan eten en te gaan vasten in aanloop naar een marathon, want daarmee skipte ik best een paar langere afstanden uit mijn trainingsschema. Het voordeel van een paar kilo minder wegen, weegt voor mij daarentegen zwaarder. Daar zal ik profijt van hebben tijdens die ruim 42km. Ik wist wat ik kon verwachten, want ik had het al eerder gedaan. Hongergevoel is tijdens deze 10 dagen wederom uitgebleven. Al werd mijn doorzettingsvermogen behoorlijk op de proef gesteld, omdat ik 2 van de 3 vastendagen in een restaurant moest doorbrengen voor mijn werk. Het lekkerste eten stond voor me, maar ik bestelde alleen muntthee. Ondertussen heb ik een obsessie ontwikkelt voor de chocoladepepernoten die al in de winkel liggen, maar ik bleef sterk en dat blijf ik ook de komende weken.

Tijdens de af- en opbouwdagen ben ik 30 minuten per dag blijven hardlopen. Op de vastendagen ben ik even voor de crosstrainer gegaan, dan sta je toch iets steviger in de schoenen. Het ging goed. Het resultaat mocht er wezen. Ik werd bloedfanatiek en dat had ook zijn uitwerking op de marathon. Deze loop ik voor KIKA Kinderenkankervrij en ik besloot dat ik in mijn vastenweekend de €10.000,- wilde halen. En het lukte!!

Uiteindelijk is iedereen vooral geïnteresseerd in het resultaat. Ik woog 93,5kg toen ik begon en ik ben na 10 dagen nu 5,5kg lichter en 4cm slanker in de taille. Dit weekend ook mij langste duurloop van 34km gedaan, dus de energie is er. De eindstand van Kika is nog niet in zicht, want daar kan nog steeds gedoneerd worden via deze link!

Samen werken we kinderkanker de wereld uit, dan ren ik in mijn uppie de marathon wel op 13 oktober!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *