Courghetti, de combinatie van spaghetti & courgette!

Aangezien het vandaag Wereld Pasta Dag is, willen we een erg lekker en gezond pasta recept met jullie delen! Dit willen wij natuurlijk wel op een verantwoorde manier doen. Daarom hebben we gekozen voor een makkelijk recept boordevol groente om je groente inname een boost te geven.

Voor dit recept gebruiken we courghetti, wat op het moment erg veel gebruikt wordt. In de supermarkten zijn deze gezonde varianten op spaghetti al een tijdje in de schappen te vinden. Op diverse blogs zijn heel veel verschillende recepten te vinden met courghetti en het recept dat wij vandaag delen is dus één van de vele mogelijkheden. Mocht je dit recept lekker vinden, neem dan zeker even een kijkje naar de andere mogelijkheden! Het is immers een erg makkelijk recept en ook nog eens heel snel klaar!

Ingrediënten

 • 1 el olijfolie
 • 4 lente uiten
 • 2 teentjes knoflook
 • 200 g wortel
 • 200 g kikkererwten
 • 300 g passata di pomodoro
 • 300 g courgette spaghetti (of 1 courgette en een spiraalsnijder)
 • 1 tl oregano
 • 1 tl basilicum
 • 1 tl rozemarijn
 • 1 tl tijm
 • Peper en zout

Bereidingswijze:

Snijd de lente uien in kleine ringen en de knoflook in kleine stukjes. Snijd de wortel in dunne plakjes. Verhit in een pan 1 el olijfolie en fruit de ui en knoflook even aan op een laag vuurtje. Voeg nu de wortel toe en bak deze in 4 à 5 minuten gaar. Voeg vervolgens de kikkererwten, de passata di pomodoro en de Italiaanse kruidenmix toe. Roer goed door en laat geheel nog enkele minuten staan tot alles goed verhit is. Voeg nu ook alle kruiden toe en roer deze door het gerecht heen en breng verder op smaak met peper en zout. Voeg op het einde de courgette pasta toe. Laat deze 1 à 2* minuten mee koken en haal de pan van het vuur. Eet smakelijk!

*Als je de courgette langer mee laat koken wordt het gerecht erg waterig. Daarom raden wij aan om het niet langer dan 2 minuten mee te koken.

 

Geïnteresseerd in meer recepten? Klik dan hier

Bezoek ook onze socials, Instagram & Facebook!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *