5x koolhydraatarme recepten

3x overheerlijke en gezonde koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarm eten is voor veel mensen een manier om gewicht te verliezen. Minder koolhydraten eten zorgt er namelijk voor dat je ook minder calorieën binnenkrijgt waardoor je makkelijker afvalt. Een koolhydraatarm dieet betekent dat je minder zetmeelrijke producten als pasta, aardappels en rijst eet. Deze bevatten namelijk veel koolhydraten en passen hiermee niet binnen een dergelijk dieet. Wij trekken het graag wat breder dan een dieet en noemen het een levensstijl. Regelmatig of structureel koolhydraatarm eten en voldoende bewegen zal op de lange termijn zorgen voor een gezond en fit lichaam. Daarnaast is koolhydraatarm eten ook een goed idee voor mensen die diabetes mellitus type 2 hebben. Onderzoeken tonen namelijk steeds vaker aan dat een koolhydraatbeperkt dieet kan helpen bij het genezen van DM type 2.

Omdat het wel even een aanpassing kan zijn om minder koolhydraten te gaan eten is het handig om een aantal gerechten achter de hand te hebben die makkelijk te bereiden zijn. Met deze 3 overheerlijke en gezonde koolhydraatarme recepten kun je weer even vooruit!

Onze overheerlijke en gezonde koolhydraatarme recepten zijn allemaal gerechten die je wilt eten, én ze staan binnen een handomdraai op tafel. Zo is het elke dag weer een feestje als je een van deze gerechten mag eten. Zo lekker koolhydraatarm heb je nog nooit gegeten!

Witlof en sinaasappelsalade met feta, walnoot en ei

Met dit frisse zomerse recept tover je een heerlijk koolhydraatarm gerecht op tafel. Een gerecht bomvol vitamines, mineralen, eiwitten en gezonde vetten.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 3 eieren, gekookt
 • 2 á 3 witlof stronkjes, fijngesneden
 • 250 gram sperziebonen, gehalveerd en gekookt
 • 1 handsinaasappel
 • Het sap van een halve mineola
 • Het sap van een halve citroen
 • 1 el vloeibare honing
 • 2 handjes walnoten
 • 40 gram feta

Pel de gekookte eieren en snijd de eieren in plakken, zet even opzij. Meng de witlof met de reeds gekookte sperziebonen in een kom en breng op smaak met zout en peper. Pel de handsinaasappel, verwijder zo veel mogelijk van het wit en scheur de sinaasappelparten in stukken boven de kom met witlof en boontjes.

Meng voor de dressing het sap van een halve mineola met het sap van een halve citroen en de honing. Schenk de dressing over de salade en meng goed. Schep de salade op borden of in kommen, verkruimel er de walnoten en de feta over en verdeel dan de plakken ei over de salade. Eet smakelijk!

Courgettesoep met ricotta en pijnboompitten

Een simpele maar verrukkelijke Italiaans geïnspireerde soep. Weinig ingrediënten, vrijwel geen koolhydraten maar wel heel veel smaak!

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 el olijfolie
 • 2 grote courgettes, gesneden
 • 1 grote ui, gesneden
 • 3 tenen knoflook, gesneden
 • 1 zoutarm groentebouillonblokje
 • 2 tl gedroogde tijm
 • 150 gram ricotta
 • 40 gram pijnboompitten, geroosterd

Zet een grote soeppan op matig vuur en voeg de olijfolie toe. Laat de olijfolie warm worden en voeg dan de gesneden courgette en ui toe, bak in 3 tot 4 minuten zacht en goudbruin. Voeg dan de knoflook toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg ook de tijm toe aan de pan. Roer goed en bak nog eens twee minuten. Vervolgens voeg je heet of kokend water toe, net zo veel totdat alle ingrediënten met water bedekt zijn. Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 10 minuten koken op laag vuur. Na deze 10 minuten pureer je het geheel tot een gladde soep. Voeg de ricotta toe aan de soep en pureer nogmaals. Schep de warme soep in kommen en strooi de geroosterde pijnboompitten eroverheen.

Salade met kip en avocado

Een supersnelle, makkelijke salade met heerlijke verse ingrediënten. Deze maaltijdsalade tover je binnen slechts 15 minuutjes op tafel.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 3 grote rijpe tomaten, in parten gesneden
 • 250 gram gerookte kipfiletreepjes
 • 1 rijpe avocado, in plakken gesneden
 • 2 el extra vierge olijfolie
 • 1 citroen
 • Bosje verse basilicum

Verdeel de tomaten over twee borden. Leg de kipfiletreepjes en de plakken avocado over en naast de tomaten en besprenkel met olijfolie. Halveer de citroen en knijp wat van het sap uit over het gerecht. Hak de basilicum grof en strooi over de borden. Breng op smaak met zout en peper en dit heerlijke gerecht is klaar.

The Vegan Switch

Bijna al deze koolhydraatarme gerechten zijn vegetarisch of veganistisch. De gerechten die dat niet zijn kun je gemakkelijk vegan maken door bijvoorbeeld de kip te vervangen door een plantaardige vervanger. Ben je enthousiast geworden van deze recepten en wil je wel eens vaker vegan eten? Zeker doen! Het kan jouw lifestyle namelijk echt een (plantaardige) boost geven. Het nieuwe lifestyle programma ”The Vegan Switch” is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Deze hebben namelijk aangetoond dat je effectief ontgift door veel plantaardig te eten inclusief een aantal veganistische dagen. Voor meer informatie over The Vegan Switch of het inschrijfformulier klik je hier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *