tomatensoepblog

Verse tomatensoep maken

Trek in tomatensoep en op zoek naar een gezond, voedzaam, makkelijk en heerlijk recept?

Dan zit je hier goed. Wij hebben een lekker recept voor je waarmee een heerlijke kom warme en verse tomatensoep op tafel zet. Voor deze tomatensoep rooster je de tomaten eerst in de oven zodat ze heerlijk zacht en zoet worden. Dit geeft de soep een extra dimensie in smaak en zo onderscheidt deze soep zich van de meeste andere recepten voor tomatensoep. Daarnaast voegen we nog een klein beetje ricotta kaas (een magere kaas) toe om de soep net dat extra beetje romig te maken en wat chilivlokken voor een beetje pit. Dit is een overheerlijk recept voor iedereen die van een romige en volle soep houdt.

Wat heb je nodig?

  • 5 grote verse tomaten, zaadjes verwijderd en in vieren gesneden
  • 3 knoflooktenen, geperst
  • 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1/2 tl gedroogde chilivlokken
  • 1 volle el ricotta
  • Verse basilicum
  • 2 el olijfolie

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een ovenschaal lichtjes in met een scheutje olijfolie en plaats de tomaten in de schaal. Meng de geperste knoflook door de tomaten. Bak ze vervolgens 15 tot 20 minuten in de hete oven, of tot ze zacht zijn. Schep de tomaten regelmatig even om. Verwijder uit de oven en verwijder voor zover mogelijk de vellen van de tomaten, laat eventueel eerst even afkoelen voordat je de vellen verwijdert.

Wanneer de tomaten in de oven staan zet je een grote pan met dikke bodem (of grote soeppan) op het vuur en voeg je een eetlepel olijfolie toe en laat zacht bakken in de pan. Verhit de olie alvorens je de ui toevoegt aan de pan en in een paar minuten zacht bakt. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg dan de tomaten toe. Voeg zoveel water toe tot alle tomaten net bedekt zijn. Doe de chilivlokken erbij en breng op smaak met peper en zout. Breng de soep aan de kook, draai dan het vuur laag en laat zachtjes koken op laag vuur. Laat ongeveer 30 minuten zacht koken en haal dan van het vuur, laat even afkoelen.

Pureer de soep in delen in een blender of pureer in de pan met een staafmixer. Pureer de soep totdat deze helemaal glad is. Voeg dan de eetlepel ricotta toe en pureer nogmaals om goed te verdelen. Laat de soep nu de ricotta erin zit nog even goed doorwarmen.

Serveer de veres, dampende tomatensoep in soepkommen en strooi de verse basilicum erover. Serveer desgewenst met vers of geroosterd brood. Eet smakelijk!

Meer blogs ontdekken? Klik dan hier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *