The 7 Summits op de Khan Tengri!

Een update van Boris en Jur!
 
Boris en Jur zijn met een helikopter naar basiskamp gevlogen op 4000 meter. Daar hebben ze hun kamp opgebouwd en zijn ze verder geklommen naar het eerste kamp op 4600 meter hoogte. Vervolgens hebben ze daar een nacht geslapen. De volgende ochtend zijn ze vroeg vertrokken om door te klimmen naar het 2e kamp op 5300 meter. Uiteindelijk bleek dit een hele snelle stijging geweest te zijn en dit hebben ze op het randje gehaald. Beide waren ze toch behoorlijk aangeslagen door deze snelle stijging. Ze hebben daar spullen afgezet en zijn direct afgedaald naar het basecamp om hier weer te acclimatiseren. Afgelopen zaterdag hebben hun lichamen de hoogteprikkel verwerkt en wilde ze aan hun volgende etappe beginnen. Deze etappe zouden ze rond de 400 meter stijgen om vervolgens weer naar beneden te gaan om te acclimatiseren.
 
Helaas konden ze niet verder, omdat er hevige sneeuwval was! Er lag ruim 50 centimeter sneeuw op hun tent!

Boris en Jur maken het verder goed en hebben aangegeven goed te kunnen eten en drinken. Onze Fittergy suppletie is mee de berg opgegaan en geeft ze de nodige ondersteuning! 

Verder heeft hun coach, Judith Huysmans, de mannen nog een Sportvastenkuur laten doen vlak voor ze vertrokken. Dit had het doel om Boris en Jur in een ‘overtrainde’ staat te brengen om op deze manier de uitdaging van volgend jaar te simuleren. Hier slaan ze zich op dit moment goed doorheen!
 
Vanavond zullen ze weer naar het 2e kamp klimmen om vervolgens, afhankelijk van het weer, de volgende dag naar de top te klimmen!
 
En het leuke is… onze Fittergy vlag wordt daar ook geplaatst! Hoe cool is dat?!
 
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *