Martijn marathon lopen

Martijn over de aanloop naar de Run for KiKa marathon in Chicago!

 

Oops… I’m doing it again. I hit it baby one more time!

Martijn de Bruijn heeft al eens een keer onze Sportvastenkuur gedaan, en hij is van plan om het nog een keer te doen met een mooie reden!

Hij is namelijk van plan om de Run for KiKa Marathon in Chicago te gaan lopen, en vond dat het nodig was om de Switch te maken. Martijn doet dit om van overbodige kilo’s af te komen, zijn lichaam een energieboost te geven en een nieuwe mindset te creëren voor de marathon.

Lees verder voor Martijn zijn verhaal!

Mijn naam is Martijn de Bruijn (39) woonachtig in Naarden en uitvoerend producent van diverse tv-programma’s. Drie jaar geleden heb ik mijn eerste marathon gelopen, de marathon van New York. Voor iemand die niet echt sportief is aangelegd, elk jaar op de middelbare school weer niet de coopertest haalde, maar die wel door Oprah Winfrey in 1994 geïnspireerd was om ooit een marathon te lopen, een enorme overwinning. 

Onregelmatig eten, ongezond eten, een lekker wijntje op zijn tijd… Het blijft de eeuwige strijd met de kilo’s, dat was ook de reden dat ik een paar jaar geleden begon met hardlopen. Van nog geen 2 minuten achter elkaar kunnen rennen naar uiteindelijk ruim 42km (dankzij de app van Evy). Doordat ik veel trainde, dacht ik dat ik dat ik nog meer kon gaan eten (en dan heb ik het niet over de gezonde dingen). Foutje… Maar ik haalde de finish in 4:19:28, wat helemaal niet zo slecht is voor een zware route door New York. Het bewijs dat je met doorzettingsvermogen ver kunt komen was geleverd en deze uitdaging kon worden afgevinkt op mijn bucketlist en ik ging direct met hardlooppensioen en besloot mij vooral te richten op Netflixmarathons. 

Ik zou nooit meer een marathon gaan lopen, tot ik afgelopen najaar werd gevraagd om de Run for KiKa Marathon in Chicago in 2019 voor KIKA Kinderenkankervrij te rennen. Een uitdaging met een belangrijke missie. Ik denk dat het voor niemand uitleg nodig heeft hoe belangrijk onderzoek naar kanker is. Op dit moment geneest 75% van de kinderen met kanker, maar dit kan en moet beter. Ik had als kind wel 100 wensen en velen kwamen uit, maar een ziek kind heeft er maar één en dat kunnen wij allemaal helpen vervullen. 

Ik kocht nieuwe hardloopschoenen, stelde het doel om binnen 4 uur te finishen en nam de lessen van mijn eerste marathon mee om blessures dit keer te voorkomen. Het werden veel wisselingen van model schoen, de focus is verlegd van binnen 4 uur uitlopen naar uitlopen zonder uitputtingsslag, blessures zijn tot nu toe uitgebleven, maar de strijd met de kilo’s duurt voort. 

Het is nog 1,5 maand tot de marathon en ik wil echt nog wat kilo’s kwijt. Ik moet een switch in mijn hoofd maken, want met 93kg maak ik het mezelf niet makkelijker. Daarom heb ik besloten weer te gaan Sportvasten. Een energieboost voor mijn lijf, 4 tot 6kg kwijt en met een nieuwe mindset moet ik voor de marathon nog een heel eind richting de 85kg kunnen komen. 

 

Vorig jaar ging ik voor #slankmetkerst en toen is Sportvasten erg goed bevallen. Ik zat op een zwaar project en maakte lange dagen, maar de kuur van 10 dagen verliep vlekkeloos. Ik heb mij netjes aan de eetvoorschriften gehouden, ik heb elke dag op de loopband of op de crosstrainer gestaan, maar nergens last van vermoeidheid of lusteloosheid gehad. Al het normale functioneren verliep gewoon prima. Mijn conditie is nu stukken beter dan vorig jaar, dus ik heb er nog meer vertrouwen in dat dit wederom zijn vruchten afwerkt. Ik ben vorig jaar te snel naar mijn oude eetpatroon teruggegaan, maar ja het was kerst… Dat ga ik dit keer allemaal anders doen!

Zondag 13 oktober ren ik voor KIKA Kinderenkankervrij de marathon van Chicago.

Wil jij mijn strijd voor Kika steunen dan kan dat hier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *