8 eiwitrijke producten voor vegetariërs

Vegetariër? Dan vind je het hoogstwaarschijnlijk wel eens lastig wat je allemaal kunt eten om voldoende proteïne binnen te krijgen. Daarom helpen we de vegetariërs onder ons een handje door deze lijst met 8 eiwitrijke producten die geschikt zijn voor vegetariërs. De meesten zijn zelfs ook geschikt voor veganisten! 

 1. Pompoenpitten.
  Met zo’n 25 gram eiwit per 100 gram pompoenpitten is dit echt een proteïne bom. Daarbij dient wel gezegd te worden dat je hoogstwaarschijnlijk geen grote hoeveelheden van dit product zult eten. Desalniettemin een erg geschikt product om in gerechten te verwerken of als snack te eten voor wat extra eiwitten.
 2. Noten.
  Eigenlijk alle noten zijn niet alleen rijk aan gezonde vetten maar bevatten ook relatief veel eiwit. Niet alle noten hebben hetzelfde profiel qua voedingswaarden en dus ook niet qua eiwitten. Ben je op zoek naar eiwitrijke noten? Check dan even de verpakking in de winkel. 
 3. Tofu.
  Dit product – gemaakt van sojabonen – bevat weinig calorieën maar veel eiwitten en is daarnaast zeer geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het is in vergelijking met vlees en vis ook nog eens goedkoop. Erg lekker in de wok of een roerbakgerecht. Met name verwerkt in een Aziatisch/oosters gerecht is dit een echte topper. Bevat circa 13 gram eiwit per 100 gram.
 4. Peulvruchten.
  Wederom zeer geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten. Erg rijk aan voedingsvezels én eiwitten. Net als bij noten geldt voor peulvruchten dat ze allemaal andere voedingswaardes hebben, maar wel bevatten ze allen een flinke dosis eiwit. Check dus weer de verpakking en kies zelf! Ook erg lekker als snack of tussendoortje. Even roosteren in de oven met wat olie en specerijen naar keuze en smullen maar van deze krokante snack!
 5. Tempeh.
  Net als tofu wordt deze ‘platte koek’ gemaakt van sojabonen. Heeft een wat meer uitgesproken smaak en zal voor veel mensen even wennen zijn. Wanneer je het op de goede manier bereidt is het wel degelijk superlekker! Circa 12 gram eiwit per 100 gram.
 6. Kwark.
  Deze kennen we allemaal wel, helaas niet geschikt voor veganisten want het is een zuivelproduct. Bevat zo’n 9 gram eiwit per 100 gram. Een uitstekend tussendoortje, lekker met wat vers fruit, noten, zaden en/of granola.
 7. Plantaardige sojadranken.
  Een goede vervanger melk waardoor het erg geschikt en ook geliefd is bij veganisten. Bevat evenveel eiwit als melk, namelijk 3.5 gram per 100 gram. Let wel op dat je zoveel mogelijk kiest voor de ongezoete variant, deze bevat geen toegevoegde suikers en levert dus ook minder calorieën en is beter voor je gezondheid.
 8. Eieren!
  Één gekookt eitje bevat liefst 7 gram eiwit. Lekker bij het ontbijt, op je brood of bij het avondeten. Of natuurlijk gewoon tussendoor met een klein snufje zout.

Naast  ” 8 eiwitrijke producten voor vegetariërs ” nog meer blogs ontdekken? Klik dan hier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *