Vegan ijslolly’s met blauwe bessen en kokosnoot!

Dit recept is snel en makkelijk te maken! Je hebt maar 3 ingrediënten nodig voor deze overheerlijke, romige ijslolly’s die bomvol zitten met blauwe bessen. De kokosnootsmaak in combinatie met de blauwe bessen zal je verrassen! Dit recept is daarnaast volledig veganistisch, gluten- en zuivelvrij.

Ingrediënten

 • 400 ml kokosnoot melk
 • 300 gram verse, blauwe bessen
 • 23 eetlepels pure maple siroop
 • IJslolly vorm
 • IJsstokjes

Bereidingswijze

 1. Doe de kokosnoot melk, blauwe bessen en maple siroop in een blender of mixer. Mix alles tot dat het een smeuïge substantie is geworden.
 2. Giet de mix van kokosnoot melk, blauwe bessen en de maple siroop in een ijslolly vorm. Zorg ervoor dat ongeveer 1/4e van de vorm gevuld is, zodat de substantie nog kan uitzetten in de vorm wanneer deze in de vriezer is geplaatst. 
 3. Steek de ijsstokjes in de vorm.
 4. Doe de ijsvorm in de vriezer en laat het ongeveer 6 tot 8 uur staan. 
 5. Wanneer je de vorm uit de vriezer haalt, laat hem dan ongeveer 2 minuten rusten voordat je het ijsje eruit haalt. Mocht het ijsje vastzitten, spoel dan lauw water langs de buitenkant van de vorm. Hierdoor zal het ijsje loslaten.
 6. Genieten maar!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *