biologische voeding

The Vegan Switch? Kies zoveel mogelijk biologische voeding!

Groen, groen en nog eens groen!

Biologische voeding helpt bij het ontgiften van je lichaam. Om die reden adviseren we je om in het dagelijkse leven en met name tijdens het volgen van ‘The Vegan Switch‘ zo veel mogelijk te kiezen voor biologisch voedsel en producten. De biologische varianten bevatten in de regel minder gifstoffen en dragen zo bij aan een effectieve ontgifting. Het kan al een groot verschil maken wanneer je van helemaal niks biologisch naar deels biologisch switcht. Je lichaam zal je dankbaar zijn! Maar wat is nou het verschil tussen biologisch geteelde producten en niet biologische producten?

Waarom biologisch?

Biologische producten zijn per definitie minder ‘bewerkt’. Ze worden dan ook minder blootgesteld aan gifstoffen als chemische bestrijdingsmiddelen en zijn om die reden beter voor je gezondheid. Je gaat immers ontgiften, dan zou het zonde zijn als je alsnog veel gifstoffen via je voeding binnenkrijgt. Daarnaast weet je met biologisch precies wat je eet omdat het niet is toegestaan om kunstmatige toevoegingen zoals kleur-, geur- en smaakstoffen aan deze producten toe te voegen. De toevoeging van e-nummers aan biologische producten is gereguleerd. Producenten kunnen dus niet zomaar e-nummers toevoegen aan deze producten, enkel e-nummers die zijn toegestaan voor biologische producten. Genetische modificatie wordt niet toegepast bij de productie van biologische voedingsmiddelen.

Wanneer je een product met biologisch keurmerk koopt dan weet je dat de producent een eerlijke prijs ontvangt voor dit product. Zo draag je dus ook bij aan een eerlijke economie. Daarnaast staan biologische groenten en fruit altijd met de wortels in de grond, zelfs wanneer ze geteeld worden in kassen. Bij de verbouwing van biologische producten wordt ook zo veel mogelijk rekening gehouden met het welzijn van dieren en met het milieu. Genoeg redenen dus om eens wat vaker biologische eten in je mandje te leggen. En als dat nog niet genoeg is, er is ook gebleken dat sommige biologische producten hogere haltes van vitamine C, mineralen en bioactieve stoffen bevatten.

Biologische keurmerken

De makkelijkste manier om zeker te weten dat je biologisch koopt is door te letten op keurmerken. Er zijn dan drie mogelijke keurmerken waar je op moet letten, namelijk:

  1. EKO
  2. Europees biologisch
  3. Demeter

Alle producten die over een van deze drie keurmerken beschikken zijn biologisch en kun je met een gerust hart kopen. Zo draag je bij aan een beter milieu, een eerlijke prijs voor de boeren van de biologische landbouw, en betere leefomstandigheden voor dieren.

The Vegan Switch

Genoeg redenen dus om waar mogelijk wat meer biologische voeding aan te schaffen en te consumeren. Vandaar dat wij tijdens het volgen van The Vegan Switch ook adviseren om zoveel mogelijk biologische voedingsmiddelen te kopen en eten. Op die manier kan de ontgifting het meest effectief plaatsvinden en behaal je de best mogelijke resultaten.

Nog meer Fittergy blogs ontdekken? Klik dan hier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *