Leon Brouwer, vallen en weer opstaan!

Leon Brouwer, op de toppen van zijn kunnen en na zijn Sportvastentraject onder begeleiding van Remco Verkaik in 2016, kreeg na alle euforie ineens een tegenslag te verwerken. Hij werd geschept door een auto tijdens een training op de weg. In één klap kon hij zijn Cyclocross seizoen vergeten en moest hij helemaal opnieuw beginnen.

Nu, 2 jaar en veel bloed, zweet en tranen later, is hij gemotiveerder dan ooit om terug te keren op zijn oude niveau en mee te rijden tijdens het Cyclocross seizoen in de Masters categorie. 

Leon deed zijn verhaal bij ons en vertelt hoe het hem verging, wat zijn volgende uitdaging is en hoe hij de toekomst voor zich ziet!

Welke invloed heeft het autoongeluk met de bijkomende blessures gehad op jou en jouw prestaties?

Ik was van plan om een seizoen te gaan rijden in de Masters categorie van de Cyclocross. Dit was echter voor het auto-ongeluk. Door het ongeluk veranderde ineens alles. Door de klap die ik heb gekregen, heb ik serieuze problemen gehad met mijn heup, rug, nek en schouders. Ik moest vanaf 0 beginnen aan mijn herstel. Dit deed ik in samenwerking met een fysiotherapeut, sportmasseur en haptotherapeut. Ik dacht in eerste instantie dat mijn blessures niet zo heel erg waren en dat ik binnen no-time weer op de fiets zou zitten. Helaas liep dit toch heel anders. Mijn lichaam had een serieuze reset nodig met de daarbij horende rust. Uiteindelijk, na ruim 2 jaar en een heleboel babystapjes, had ik al behoorlijke progressie gemaakt. Ik heb voor mezelf een ultiem doel gesteld, namelijk dat ik een volledig Cyclocross seizoen kan gaan rijden. Om daar te komen ga ik mijn lichaam nog één laatste stimulatie geven, de Tour du Mont Blanc. Op 27 of 28 juli rijd ik deze route samen met een vriend, Julien Barthelemy. 

Wat zijn je doelen buiten de Tour du Mont Blanc?

Mijn eerste doel is om in ieder geval mijn lichaam en geest op één lijn te krijgen en vervolgens de ‘push’ te geven om een volledig seizoen te rijden. Daarna zou ik graag samen met Julien van Chatel (Frankrijk) naar Rotterdam fietsen. 

Waarom heb je gekozen voor de Tour du Mont Blanc? Welke betekenis heeft het voor jou?

Julien Barthelemy woont in Frankrijk en hij kwam met het idee om De Tour du Mont Blanc te gaan rijden. Hij woont in Portes du Soleil. Chatel, wat in Portes du Soleil ligt, is voor mij mijn tweede thuis. Hier ga ik heen om op de weg te fietsen, te mountainbiken, te skiën of om skitours te geven. Ik vond het een mooi idee om als eerste uitdaging daar te beginnen en om al deze bergen in een keer te trotseren. Ik ga de wedstrijd niet zelf rijden, die begint op 20 juli, maar ik ga wel dezelfde route rijden. Ik denk namelijk dat rijden met een rugnummer mij teveel gaat pushen op dit moment en daar ben ik nog niet klaar voor. Ik moet hier beter van worden en niet slechter. Als alles goed verloopt dan ben ik van plan om in 2020 de officiële wedstrijd te gaan rijden.

Waarom maakt Fittergy voor jou het verschil en waarom wilde je graag met Fittergy samenwerken?

Ik kwam een aantal jaar geleden via een voormalig collega van mij in contact met Fittergy. Hij had het Sportvasten al eens gedaan en hij raadde mij aan om ook te gaan Sportvasten ter voorbereiding van mijn Cyclocross seizoen. Sinds dat moment ben ik eigenlijk samen blijven werken met mijn coach Corinne van Dijkhuizen van Vita Vita en Fittergy. Remco heeft altijd goede, onconventionele ideeën waarmee ik fantastische resultaten heb behaald en nog steeds mee behaal!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *