Leon Brouwer, één man, de Mont Blanc én The Vegan Switch!

Leon Brouwer heeft ter voorbereiding van zijn uitdaging, de Tour du Mont Blanc, The Vegan Switch gedaan.
Speciaal voor jullie heeft hij een klein dagboek bijgehouden over hoe hij zich van dag tot dag voelde. 
Voordat Leon begon met zijn Vegan Switch is hij bij ons langs geweest om een nulmeting te doen onder de DEXA-scan. Hiermee kunnen wij precies zien wat er veranderd in Leon zijn lichaamssamenstelling. Leon heeft eerder ook Sportvasten gedaan in 2014, waarna hij een gewicht bereikte van 65,7 en zijn vetpercentage van 11,4% naar 7% daalde.

Nu begon Leon zijn Vegan Switch met een gewicht van 70,2 kilo en een vetpercentage van 12,8%. 


Na de Vegan Switch is Leon weer bij ons geweest voor een tweede DEXA-scan. Hij woog toen 66,2 kilo met een vetpercentage van 10.8%. Dat betekent dus dat hij 4 kilo is afgevallen en zijn vetpercentage relatief gezien met ruim 15,5% is gedaald!    

Al met al heeft hij zijn trainingen allemaal goed kunnen doen tijdens The Vegan Switch. De grootste uitdaging waren de grote hoeveelheden groente. Daarnaast vond hij het plannen van zijn maaltijden af en toe lastig. 

Het dagboek van Leon:

Afbouwdag 1:
Gewicht: 70,2
Cijfer: 8
Gevoel: Ik voel me een beetje slaperig en ik merk dat ik de hoeveelheid eten veel vind. Vooral het avondeten kreeg ik moeilijk naar binnen.
Mindset: Op voorhand lijkt het me een simpel programma, omdat ik gewoon veel mag eten. Dit kon bij Sportvasten niet.
Training: Ik heb vandaag twee uur gefietst.

Afbouwdag 2:
Cijfer: 7,5 
Gevoel: Halverwege de middag merkte ik dat ik een inkakker kreeg en dat ik slaperig werd. 
Verder had ik aan het einde van de dag een borrel, maar tijdens de borrel kwam ik niet in de verleiding om een drankje te doen. Mijn mindset was goed en het programma was prima vol te houden.
Training: Ik heb in de ochtend twee uur op een nuchtere maag getraind.

Afbouwdag 3:
Cijfer: 8
Gevoel: Ik werd moe wakker. Dit kwam ook omdat ik al rond 05:30 wakker werd, maar ik ben gelukkig daarna nog wel in slaap gevallen. In de middag was mijn slaperigheid volledig was en was ik eigenlijk fitter dan de dagen ervoor.
Training: Vandaag heb ik weer twee uur getraind op de fiets.

Afbouwdag 4: 
Gewicht: 67 kilo
Cijfer: 8
Gevoel: Vandaag heb ik eigenlijk totaal geen honger. Dit is waarschijnlijk de combinatie van kort slapen en een autorit naar Frankrijk, Chatel.
Training: Ik heb vandaag één uurtje getraind. Hiervan heb ik 25 minuten rustig aan berg op gefietst.

 

 

Vegan dag 1: 
Gewicht: 64,7
Cijfer: 8,5
Gevoel: Vandaag gaat alles me relatief makkelijk af. Ik heb weer geen honger gevoel en wonderbaarlijk ook geen ‘pap’ in mijn benen van de trainingen. 
Training: Op de eerste vegan dag had ik meteen een zwaardere training ingepland. Vandaag heb ik 85 kilometer in de bergen gefietst en heb er ongeveer 4 uur over gedaan.

Vegan dag 2:
Gewicht: 65,4
Cijfer: 9
Gevoel: Ik ben verrassend fit, super scherp, super alert en daarnaast heb ik weer geen moment een hongergevoel gehad. 
Training: Met een zware trainingsdag voor de boeg waarin twee trainingen gepland staan, voelde ik me dus goed. De eerste training, een klimtijdrit, was op een nuchtere maag en hierin was ik 4 minuten sneller dan mijn oude tijd. De tweede training was een heuvelachtige training van één uur en vijftig minuten.

Vegan dag 3:
Gewicht: 65,5
Cijfer:7,5
Gevoel: Ik werd moe wakker, waarschijnlijk door de zwaardere dag gisteren, en ik had weer de spreekwoordelijke pap in mijn benen. Dit merkte ik tijdens de sprintjes die ik trok bergopwaarts. Na de tweede ‘set’ sprintjes bergop was de pap in mijn benen wel meteen weg.
Training: Vandaag stond een bergopwaarts programma op de planning van één uur en zevenenveertig  minuten.

Vegan dag 4:
Gewicht: 65,6
Cijfer: 7
Gevoel: Ik heb vandaag een beetje last van een onrustige buik/maag. Ik had een onbestemd gevoel, was wat winderig en een warm bad was lastig vol te houden. 
Training: Vandaag had ik een rustigere dag, want ik heb 60 minuutjes mijn benen losgereden en tot slot een warm bad genomen.

Opbouwdag 1:
Gewicht: 65,7
Cijfer: 8,5
Gevoel: Training was super makkelijk en had geen last van pap in de benen. Wel had ik nog last van mijn buik, winderigheid en een onbestemd gevoel.
Training: Vandaag heb ik lekker in Rotterdam gefietst. De training was ongeveer één uur en vijfentwintig minuten. Hierin heb ik onder andere 6 keer de van Brienenoordbrug ‘beklommen’ in blokken.

Opbouwdag 2:
Gewicht: 65,7
Cijfer: 7 
Gevoel: Het is vandaag de laatste dag, dus ik verheug me er onwijs op dat ik morgen weer alles kan et    en wat ik wil. Dat gevoel overheerst wel. 
Training: Een nuchtere training van twee uur. 
P.S.: Vandaag heb ik het avondeten niet helemaal kunnen volgen in verband met een etentje. In het restaurant heb ik een tomaten-paprika soep en een salade niçoise besteld. 

 

Blijf op de hoogte!

In samenwerking met ons en de expertise van Remco hebben we een plan uitgestippeld om Leon nog van zijn laatste kilo’s te ‘verlossen’, zodat hij tijdens de Tour du Mont Blanc vederlicht omhoog kan klimmen op de fiets! 

De uiteindelijke resultaten van de periode ná The Vegan Switch komen deze week nog, dus stay tuned!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *