Deze 5 oefeningen zijn klassiekers in de fitnesswereld en het bodybuilden. Dat betekent echter niet dat ze alleen voor deze mensen geschikt zijn. Nee, deze 5 oefeningen zou iedereen moeten doen die naar de sportschool gaat om spieren op te bouwen, vet te verbranden of allebei. Omdat je met al deze oefeningen meerdere spiergroepen tegelijk gebruikt zijn het ook uitstekende oefeningen om sterker mee te worden.

 • Squat: de squat kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje en daarom zetten wij hem op nummer 1. Een essentiële oefening als je alles uit je training en lichaam wil halen.

squat

 

 • Deadlift: ook de deadlift is een echte klassieker en een zware, lastig uitvoerbare maar zeer effectieve oefening. Met een deadlift train je met name je rug én je benen.

  deadlift

 • Overhead press: deze oefening richt zich voornamelijk op je schouders maar ook je armen en je core.

  overheadpress

 • Lunges: wederom een oefening die met name op je benen gericht is. Lunges zijn erg effectief in het krijgen van grotere en sterkere benen maar leveren ook een substantiële bijdrage aan het verbranden van calorieën en dus vet door de hoge intensiteit van de oefening.

  lunges

 

 • Bankdrukken: deze behoeft waarschijnlijk weinig uitleg. Vooral gericht op het ontwikkelen van je borst maar een zeer effectieve oefening voor kracht.