Goede weerstand Fittergy

The Vegan Switch Summer Challenge! Plantaardige voeding als basis ‘The Vegan Switch’

De titel zegt het al; de basis van ‘The Vegan Switch‘ wordt gevormd door (veel) plantaardige voeding. Dat is natuurlijk niet zomaar tot stand gekomen. Uit recentelijk wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat het eten van veel plantaardige voeding, in combinatie met een aantal veganistische dagen, zorgt voor de meest effectieve ontgifting van het lichaam. In het blog van vandaag breiden we verder uit over de belangrijkste voordelen van het eten van plantaardige voeding.

Wat is plantaardige voeding?

Alle voeding die niet van dierlijke herkomst is valt onder de noemer plantaardige voeding. De laatste jaren is er een duidelijke ontwikkeling te zien in de consumptie van deze soort voedsel. Steeds meer mensen kiezen ervoor om vaker producten van plantaardige oorsprong te kopen en dus ook te eten en/of drinken. Sommigen worden zelfs geheel vegetarisch of zelfs veganistisch. Men doet dit om uiteenlopende redenen. Zo kun je het doen om het milieu wat meer te sparen, om gezond(er) te worden, om de dieren te sparen of omdat je het gewoon lekker vindt.

Hart hart van ‘The Vegan Switch‘ wordt gevormd door de producten die onder deze noemer vallen. Er zijn natuurlijk een hele hoop verschillende voedingsmiddelen en producten die van plantaardige oorsprong zijn. Tijdens ‘The Vegan Switch‘ zul je vooral veel groenten, fruit, noten en zaden, peulvruchten en havermout eten. Met name de noten, zaden en peulvruchten bevatten grote hoeveelheden plantaardige eiwitten en vervangen zo (deels) de eiwitten die je mist uit dierlijke voedingsmiddelen. Daarnaast zorgt de combinatie van volle granen met peulvruchten ervoor dat je een kwalitatief hoogwaardig aminozurenprofiel tot je neemt wanneer je deze twee producten met elkaar combineert in een maaltijd.

Voeding tijdens ‘The Vegan Switch’

Je gaat dus veel plantaardige voeding eten tijdens dit programma. Maar geloof ons als we zeggen dat dat echt geen straf hoeft te zijn. Er zijn namelijk heerlijke recepten/gerechten te bedenken en vindbaar die geheel plantaardig zijn, vegan dus. Ook ontvang je gedurende de maanden mei en juni bij een pakket het zomer receptenboek. Dan hoef je dus niet meer zelf na te denken of op onderzoek uit te gaan wat je moet of wilt gaan eten. Het zijn stuk voor stuk gezonde en smakelijke gerechten die volledig zijn afgestemd op het programma.

Overwegend zul je dus plantaardige producten/voeding eten maar er is ook nog ruimte voor dierlijke producten en dus ook voor dierlijke eiwitten. Dat zijn dan wel magere soorten vlees en vis zoals kabeljauw en kip. Zo krijg je weinig verzadigd vet binnen. Door de combinatie van enerzijds plantaardig en anderzijds nog een beetje dierlijk krijg je ook gewoon de benodigde vitamine B12 binnen. Als vegetariër en helemaal als veganist krijg je deze maar weinig binnen.

Plant power

Nu horen wij je al denken, wat win ik nou met het eten van veel plantaardige voeding? Het is duidelijk dat veel plantaardige voeding in de vorm van groente, fruit, volle granen, peulvruchten, noten en zaden goed voor je gezondheid is. Wetenschappers zijn er nog niet helemaal over uit waarom al die producten nou precies zo goed voor ons zijn. Behalve dan dat ze veel goede voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, vezels en onverzadigde vetten bevatten. Wat wel duidelijk is, is dat de polyfenolen in veel soorten plantaardige voeding bijdragen aan een goede gezondheid.

We raden je dus aan om een aantal dagen per week de dierlijke producten en eiwitten te laten staan. Je zult versteld staan van wat dit met je lichaam en gezondheid doet. Je zult je al snel meer energiek en fit voelen en daarnaast kun je ook nog eens gewicht verliezen en een mooiere huid krijgen.

The Vegan Switch Summer Challenge!

Dit is hét perfecte moment om deze plantaardige uitdaging aan te gaan en jouw lichaam een gezonde boost te geven. Vanaf mei t/m juni loopt namelijk de Vegan Switch Summer Challenge. Wanneer jij je tijdens deze periode inschrijft ontvang je een exclusief receptenboek én maak je daarnaast nog eens kans op een gratis Sportvasten kuur t.w.v. 249 euro! Pak die kans en schrijf je snel in!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *