ontgiften met the vegan switch

The Vegan Switch Summer Challenge! Ontgiften met The Vegan Switch

Ontgiften en The Vegan Switch gaan hand in hand. Het programma is hier namelijk omheen gebouwd en het ontgiften van je lichaam is dan ook de kern van dit concept. De vraag die je jezelf dan kunt stellen is: waarom zou ik willen ontgiften, wat bereik ik daarmee? Dat is een legitieme vraag die wij maar al te graag beantwoorden. Het levert je namelijk een hele hoop gezondheidsvoordelen op. Omdat je de schadelijke stoffen uit je lichaam drijft met deze Vegan Switch kuur verlies je zo’n 4 kilo aan gewicht, krijg je een mooiere huid én een meer energiek en fitter gevoel. En dat allemaal binnen 10 dagen. Wat dit programma zo uniek maakt is dat het niet gebaseerd is op alleen maar sapjes drinken en sla eten. Integendeel, bij The Vegan Switch mag je zelfs relatief veel eten. De meeste producten die je tot je neemt gedurende deze 10 dagen zijn echter wel van plantaardige oorsprong, dit zorgt namelijk voor een effectieve ontgifting.

Hoe werkt ontgiften met The Vegan Switch?

Het is een feit dat er weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan is naar lifestyleprogramma´s die gebaseerd zijn op ontgiften of detox. Toch lijkt de aanzet, de behoefte aan ontgiften om je gezonder en vitaler te voelen, eeuwenoud. In veel natuurgeneeskundige stromingen wereldwijd is detoxificatie een belangrijke peiler. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in deze tijd van ongezond eten en een overmaat aan toxines in voeding, lucht en water die behoefte extra aanwezig is.

We weten dat binnen de ontgifting allerlei voedingsstoffen een belangrijke rol spelen. Denk aan selenium bij de ontgifting van kwik en N-Acetylcysteine bij de ontgifting van een overdosis aan bijvoorbeeld paracetamol. Deze zijn medisch bewezen en worden dan ook in de praktijk dagelijks toegepast. Wanneer we kijken naar de ontgifting in ons lichaam, dan is onomstotelijk de rol van vele vitaminen, mineralen en aminozuren belangrijk. Het is dan ook logisch dat je voldoende van deze voedingsstoffen moet innemen.

Doordat je tijdens The Vegan Switch gaat afvallen én ontgiften ontstaat er een zogenaamd duurzaam effect waarbij het na de kuur gemakkelijker is om op gewicht te blijven. Giftstoffen zetten zich namelijk vast in de vetcellen, maar wanneer je minder gaat eten laten de vetcellen die gifstoffen los. Dat resulteert in gewichtsverlies. Echter, de gifstoffen worden dan niet automatisch uitgescheiden. Het lichaam gaat dan weer extra vet opslaan en de gifstoffen die in je lichaam zijn achtergebleven worden dan weer door de vetcellen opgenomen. Met als gevolg het welbekende jojo-effect. Door afvallen te combineren met het stimuleren van de ontgifting verlaten de gifstoffen makkelijker het lichaam. De voordelen hiervan zijn dus dat je een gezond gewicht kunt bereiken zonder jojo-effect en ook meer energie krijgt.

Hoe stimuleer je de ontgifting?

De eerste stap voor het stimuleren hiervan is het zoveel mogelijk vermijden van giftige stoffen. Deze komen via je voeding of je omgeving in het lichaam terecht. De belangrijkste voorbeelden van giftige stoffen zijn:

 • Zware metalen en PCB’s (grondvervuiling)
 • Luchtvervuiling
 • PAK’s (zwartgeblakerd vlees van bijvoorbeeld de bbq)
 • Dioxines (in vette vissoorten)
 • Weekmakers (het drinken uit een bidon)
 • Pesticides (bestrijdingsmiddelen)

 

Wij raden aan om de ontgifting van het lichaam te laten verlopen via The Vegan Switch. De volgende 4 onderdelen van ontgiften volgens The Vegan Switch kuur zijn de belangrijkste peilers van deze kuur:

 1. Het ‘opschonen’ ofwel reinigen van het lichaam, de spijsvertering en darmflora
 2. Zorg dat gifstoffen worden verwijderd uit de vetcellen
 3. Het stimuleren van de ontgifting van de lever
 4. Zweten is belangrijk

 

Alle bovengenoemde peilers leggen we nu kort uit:

 1. Door te kiezen voor biologische voeding, meer groente én minder dierlijke eiwitten en vetten en voldoende water te drinken.
 2. Voor de ontgifting zijn groente, fruit en groente-thee extract erg belangrijke producten. Ze bevatten allemaal polyfenolen. Deze verhogen de stofwisseling en stimuleren de vetcellen om gifstoffen los te laten. Afvallen helpt ook.
 3. Chlorella en spirulina zorgen voor extra aanmaak van ontgiftingseiwitten en helpen zo bij het afvoeren van gifstoffen. Deze worden dan via de blaas en darm uitgescheiden.
 4. Door te zweten tijdens beweging/sporten zorg je er voor dat gifstoffen nog beter worden vervoerd. Dit bevorderd de uitscheiding van die stoffen. Ook een bezoek aan de sauna of het nemen van een heet bad helpt om extra te zweten.

 

Wat kun je verwachten?

De hamvraag is natuurlijk wat je kunt verwachten tijdens en na het volgen van The Vegan Switch. Kort gezegd is het een 10-daagse kuur waarbij je jouw lichaam effectief gaat ontgiften met behulp van het eten van veel plantaardige voeding. Je zult eerst in 4 dagen je voeding gestaag afbouwen naar een vegan eetpatroon, gevolgd door 4 volledige veganistische dagen. Daarna bouw je in twee dagen je voeding weer op en zijn er weer wat dierlijke producten toegestaan. Daarnaast ga je gedurende de kuur ook lekker bewegen en sporten zonder dat je tot het gaatje hoeft te gaan.

En als je klaar bent? Dan ben je tot 4 kilo aan gewicht (vet) kwijt, heb je een mooiere huid, een fitter gevoel én meer energie. Hoe lekker is dat? Dus, waar wacht je nog op 😉

Ben je overtuigd geraakt van ontgiften middels The Vegan Switch? Doe dan mee aan de Summer Challenge en ontvang – naast je 10-daagse kuur- een exclusief Vegan Switch receptenboek voor 10 dagen! En dat is niet alles, je maakt ook nog eens kans op het winnen van een GRATIS Sportvastenkuur t.w.v. 249 euro!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *