5 handige tips bij hooikoorts

5 handige tips bij hooikoorts

De piektijd voor hooikoorts is weer aangebroken. Velen van ons krijgen weer last van hooikoorts en de daarbij horende klachten. Door de pollen in de lucht zullen sommige mensen weer last krijgen van een allergische reactie. Een verstopte neus, jeuk aan de ogen en veel niezen zijn veelgehoorde en vervelende klachten. Helaas is er geen remedie voor hooikoorts, maar er zijn wel een aantal dingen die je zelf kunt doen om de klachten zoveel mogelijk buiten de deur te houden als je allergisch bent. Daarom zetten wij 5 praktische tips op een rijtje die je makkelijk kunt toepassen om zo weinig mogelijk last te krijgen van hooikoorts en de bijbehorende klachten.

  1. Houd ramen en deuren zoveel mogelijk dicht, de pollen kunnen dan niet naar binnen waaien. Zo zorg je ervoor dat je wanneer je binnen bent geen klachten krijgt. Doe dit vooral ook op winderige dagen, de pollen waaien anders makkelijk naar binnen.
  2. Wil je graag naar buiten? Doe dit dan zoveel mogelijk na een regenbui. Op die momenten zijn de pollen het minst aanwezig en is de lucht het ‘schoonst’. Zo zul je minder snel last krijgen van een allergische reactie en klachten.
  3. Voor een goede nachtrust met zo min mogelijk last van hooikoorts doe je er verstandig aan om voor het slapen gaan een douche te nemen. Op die manier spoel je namelijk de pollen van je af en slaap je rustiger.
  4. Hang de was niet buiten op om te drogen. Als je dat wel doet dan gaan de pollen in je kleding zitten en neem je ze vervolgens mee naar binnen. Hang de was dus binnen op om te drogen!
  5. Ga in de namiddag en avond zo min mogelijk naar buiten, dan is de hoeveelheid pollen namelijk het hoogst.

Daarnaast is gezond eten met voldoende groente, fruit, vitamines, mineralen én ook polyfenolen natuurlijk altijd verstandig. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *