5 goede redenen om meer plantaardig te eten

5 goede redenen om meer plantaardig te eten

Tijdens The Vegan Switch Summer Challenge eet je veel plantaardige voeding en dat brengt de nodige voordelen met zich mee. Reden genoeg om ook na The Vegan Switch regelmatig (veel) plantaardig te blijven eten. Lees hier 5 goede redenen om meer plantaardig te eten.

  1. Plantaardige voeding is over het algemeen veel minder belastend voor het milieu dan dierlijke voeding. Zo zijn vlees en zuivel samen verantwoordelijk voor meer dan de helft van de uitstoot van broeikasgassen wat betreft de productie van voedsel. Producten als peulvruchten, noten en vleesvervangers zijn veel minder belastend dan vlees.
  2. Het is goed voor je gezondheid! Wanneer je minder vlees en meer volkoren graanproducten, noten, peulvruchten, groenten, fruit en vleesvervangers gaat eten heb je een lager risico op hart- en vaatziekten. Vooral rood en bewerkt vlees kun je beter zoveel mogelijk links laten liggen.
  3. Door het eten van (veel) plantaardige voeding krijg je ook veel gezonde voedingsstoffen binnen. Groente, fruit, peulvruchten, noten en volkoren granen bevatten allen bijvoorbeeld veel vezels. Daarnaast zit er ook nog veel eiwit in peulvruchten, noten en volkoren granen!
  4. Plantaardig voedsel bevat vaak minder calorieën dan dierlijk. Wil je graag afvallen? Dan is het dus verstandig om meer plantaardig te eten en minder dierlijk. Je krijgt dan minder calorieën binnen en valt zodoende makkelijker en sneller af.
  5. Door veel plantaardige voeding te eten krijg je ook veel polyfenolen binnen. Benieuwd naar wat polyfenolen zijn en welke producten veel polyfenolen bevatten? Lees het hier.

Wil jij na het lezen van dit blog dolgraag meedoen aan The Vegan Switch? Tof! Schrijf je in via de link. Tijdens de maanden mei en juni loopt The Vegan Switch Summer Challenge! Wanneer je jezelf gedurende deze periode inschrijft ontvang je naast je 10-daagse kuur en het Vegan Switch pakket ook nog een gratis receptenboek. Als klapper op de vuurpijl doe je automatisch mee voor het winnen van een Sportvastenkuur t.w.v. 249 euro!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *