pompoensoep blog

Pompoensoep met kokosmelk

Zin in een heerlijke, romige soep die vol van smaak is, veel goede voedingsstoffen bevat en goed vullend is? Dan hebben wij vandaag het perfecte recept voor jou. Een Oosters geïnspireerde soep met de zoete smaak van geroosterde pompoen en de romige textuur van kokosmelk, op smaak gebracht met verse gember. Een erg makkelijke soep met weinig ingrediënten, goedkoop en snel te bereiden. Wat wil je nog meer? Perfect voor een doordeweekse dag en zo kom je gemakkelijk aan je dagelijkse portie groente.

Benodigdheden

Voor twee flinke porties van deze verrukkelijke pompoensoep heb je het volgende nodig:

 • 400 gram stukjes pompoen (liefst biologische pompoen)
 • 2 el olijfolie
 • 1 groentebouillonblokje
 • 1 ui
 • 2 knoflooktenen
 • Stuk van 2 cm verse gember
 • 1 el gedroogde chilivlokken
 • 1 blik gepelde tomaten
 • 150 ml light kokosmelk
 • Verse koriander
 • Optioneel: gestoomde rijst of vers brood om erbij te serveren

Zo maak je het

Zoals gezegd is het een makkelijk recept dat weinig tijd kost. Verwarm de oven voor op 200 graden, meng de pompoen in een kom met de eetlepel olijfolie en verkruimel het bouillonblokje erboven. Pel en snijd de ui in grove stukken en voeg toe aan de pompoen. Meng goed door elkaar en rooster de pompoen en ui dan 20 minuten in de hete oven.

Zet een pan voor de soep op matig vuur, voeg de eetlepel olijfolie toe en laat even warm worden. Schil de gember en snijd in dunne plakken. Pel de knoflooktenen, snijd in plakken en voeg samen met de chilivlokken en gember toe en bak zachtjes aan in de pan. Fruit 1 tot 2 minuten tot de knoflook geurig wordt en licht bruin begint te kleuren. Voeg de tomaten uit blik toe aan de pan en roer goed. Breng zachtjes aan de kook en laat een paar minuten staan, verwijder dan de geroosterde groenten uit de oven en voeg ze toe aan de pan. Voeg kokend water toe totdat alle groenten net bedekt zijn met vecht, voeg nu ook de kokosmelk toe aan de pan, roer goed door en pureer de soep met een staafmixer. Als je geen staafmixer hebt kun je het geheel ook overgieten in een blender om er zo soep van te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Laat de soep op laag vuur nog even zachtjes aan de kook komen, zet dan het vuur uit en verdeel de soep over kommen. Maak af met de verse koriander en serveer eventueel met gestoomde rijst of vers brood. Bon appetit!

Deze soep wordt overigens nog lekkerder als je hem een of twee dagen bewaart in de koelkast, zo kunnen de smaken goed in elkaar overgaan en houdt je een erg smaakvolle soep over die je alleen nog maar even hoeft op te warmen om te kunnen smullen van een heerlijke en gezonde maaltijdsoep. Dus heb je de soep gemaakt maar is het te veel of vind je het fijn om vooruit te koken? Bewaar dan voor de volgende dag of maak een extra portie door het recept te verdubbelen.

Wist je dat?

Gember is een smaakmaker die is opgenomen in de Schijf van vijf. Het is dus een verantwoorde keuze om toe te voegen aan je gerechten, daarnaast helpt het gebruik van gember mogelijk bij verlichting van zwangerschapsmisselijkheid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *