pasta pesto spinazie blog

Pasta pesto spinazie!

Vergeet de kant-en-klare potjes pesto en vergeet pasta met spinazie en zalm, dit recept voor pasta met zelfgemaakte spinazie pesto is om je vingers bij af te likken en ook nog eens vele male gezonder dan de kant-en-klare varianten. Daarnaast staat het in een mum van tijd op tafel en heb je er maar een handvol ingrediënten voor nodig.

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 400 gram verse spinazie
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 200 gram volkoren pasta naar keuze

Hoe maak je het?

Zoals gezegd staat dit gerecht binnen de kortste keren op tafel, je hebt ongeveer 15 minuten nodig om het te bereiden. Begin met het maken van de groene pesto door 250 gram van de spinazie in een blender of keukenmachine te plaatsen samen met de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook en olijfolie. Pureer tot een gladde en smeuïge pesto, zet opzij.

Bereid de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Houd voor een goede al dente (beetgare) pasta een minuut korter aan dan de verpakking aangeeft, de pasta gaat namelijk ook nog even samen met de pesto in de pan waardoor hij nog verder gaart. Zorg er dus voor dat je de pasta absoluut niet te lang kookt.

Giet de pasta af, zet het vuur laag en zet de pan terug op het vuur en voeg de pasta en pesto toe en bak nog een tot twee minuten op laag vuur onder regelmatig roeren. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de rest van de spinazie toe aan de warme pasta en roer voor het opdienen goed door elkaar, schep op borden of in kommen en maak desgewenst nog af met wat extra geraspte kaas. Serveer direct nu de pasta nog warm is. Eet smakelijk!

Tip: voeg gerust nog extra groenten toe aan dit gerecht om het nóg voedzamer, lekkerder en gezonder te maken. Het is bijvoorbeeld erg lekker om broccoliroosjes in de oven te garen totdat ze krokant en gebruind zijn en toe te voegen aan deze pasta. Ook kun je cherry tomaatjes toevoegen aan de pan wanneer je de pasta en pesto samenvoegt en deze even meebakken. Zo geef je het gerecht een extra dimensie door de zoete en lichtzure smaak van de tomaatjes. Ook kun je nog wat ui en knoflook (extra) toevoegen aan de pesto, pas hier wel mee op want als je veel ui gebruikt kan dit gaan overheersen. Wil je er zeker van zijn dat de scherpe knoflook en/of uien smaak uit de pesto is? Bak de pesto dan alvast twee minuten op laag vuur vóórdat je de pasta toevoegt en nog even mee bakt.

The Vegan Switch

Met dit gerecht voldoe je al bijna volledig aan je dagelijkse portie groenten, als je nog extra groenten toevoegt ga je er zelfs ruim overheen. Wil jij graag meer groenten en plantaardige voeding gaan eten maar heb je een duwtje in de juiste richting nodig? Dan is The Vegan Switch iets voor jou. The Vegan Switch is een nieuw concept gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten waarbij je in 10 dagen je voeding gaat afbouwen naar een veganistisch eetpatroon om het vervolgens weer op te bouwen naar een eetpatroon mét dierlijke producten. Dit is een effectieve methode om je lichaam te ontgiften en het heeft daarnaast een aantal prettige bijkomstige effecten zoals gewichtsverlies, een mooiere huid, meer energie en een fitter gevoel. Schrijf je dan ook snel in!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *