veganbowl

Vegan detox bowl

Een heerlijk, voedzaam, gezond en 100% plantaardig recept. Goed voor de portemonnee én het milieu! Door veel plantaardig voedsel te eten ontgift je ook nog eens je lichaam. Eet smakelijk!

Ingrediënten

 • 125 g rijstnoedels
 • 1 kwart rode kool, fijngesneden
 • 2 el rijstazijn
 • 1 el karwijzaad
 • 2 laurierblaadjes
 • 1 el kokosolie
 • 100 g Chinese kool, in repen
 • 2 cm verse gember, geschild
 • 1 knoflookteen
 • 2 el plantaardige olie
 • 150 g knolselderij, in kleine blokjes
 • ½ tl kurkumapoeder
 • ½ tl komijnpoeder
 • 100 g edamame, diepvries
 • 150 gram tempeh, in repen
 • 1 winterpeen, fijn geraspt
 • 1 el sesamolie
 • 1 el sojasaus
 • Sap van ½ limoen
 • 1 el geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze

Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de rode kool in een kommetje met de rijstazijn, karwijzaad en laurierblaadjes. Laat dit een half uur staan. Verhit de kokosolie in een wokpan. Voeg de Chinese kool toe en wok 1 á 2 minuten. Rasp dan de verse gember en knoflook boven de wok en bak nog een minuut mee. Doe de Chinese kool over in een kom en laat afkoelen.

Voeg een eetlepel plantaardige olie toe aan de wok waar je de Chinese kool in hebt bereid. Bak de knolselderij hierin, voeg de kurkuma en komijn toe. Bak de knolselderij tot beetgaar onder regelmatig roeren. Dit duurt zo’n 5 minuten. Doe de knolselderij dan bij de eerder gewokte Chinese kool.

Breng ruim water aan de kook en kook de edamame in 2 minuten beetgaar. Giet vervolgens af. Gebruik de wok waarin je de kool hebt bereid opnieuw om de tempeh te bakken. Voeg hiervoor een eetlepel plantaardige olie toe en verhit deze. Bak de tempeh repen dan op hoog vuur goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om voor een gelijkmatig resultaat. Meng alle gewokte groenten met de tempeh in een kom en voeg ook de winterpeen toe.

Maak de dressing door de sesamolie te mengen met de sojasaus, limoensap en sesamzaadjes. Klop goed. Schenk de dressing over de ingrediënten in de kom en meng alles goed. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *