wortelsoepFB

Spicy wortel-gembersoep

Een heerlijke, verwarmende vegan soep voor bij dit slechte weer. Door de knoflook, gember en chili heeft deze soep veel diepte in smaak. Daarnaast zit je wel gebakken wat betreft je dagelijkse hoeveelheid vitamine A door de wortels in de soep. Dit recept is genoeg voor twee vullende porties voor twee personen. Serveer er eventueel (volkoren) brood bij als je graag een koolhydraat bij de soep hebt.

Ingrediënten

 

  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 500 gram wortel, in plakken
  • 3 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geraspt
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 groentebouillonblokje

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de zoete puntpaprika’s op een rooster en zet ze zo’n 30 minuten in de oven of tot dat ze zacht zijn. Meng de wortel, gember, chilivlokken, knoflook en meng alles goed. Zet een grote soeppan op matig vuur, verhit de eetlepel olie en voeg het groentemengsel toe. Bak op matig vuur zo’n 20 minuten, roer regelmatig.

Haal de paprika’s uit de oven en halveer ze in de lengte. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten, hak de paprika in grove stukken en voeg toe aan de pan met groente. Breng in een waterkoker ruim water aan de kook en voeg dan net zoveel water toe zodat alle groente net bedekt zijn. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer goed. Laat het geheel zo’n 10 minuten zacht koken. Pureer het geheel dan met een staafmixer of in een blender tot een egale, gladde soep. Schep de soep in soepkommen, serveer direct!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *