Overnight oats recept

Overnight oats recept

Wil je graag eens iets anders doen met je dagelijkse havermout dan warme havermout uit een pannetje? Probeer dan zeker eens dit overheerlijke en frisse recept voor aardbeien cheesecake overnight oats. Het is niet alleen ontzettend lekker maar ook nog eens hartstikke handig omdat je dit gerecht de avond van tevoren al klaarmaakt voor de volgende ochtend. Zo gaart de havermout doordat je deze laat weken en hoef je ’s ochtends eigenlijk niets meer te doen. Makkelijk toch? Daarnaast kun je ook eindeloos variëren met overnight oats door het gebruik van verschillende soorten fruit, pitten en zaden, noten en specerijen. Verder in dit blog lees je meer over welke kanten je allemaal op kunt met overnight oats, maar nu eerst het daadwerkelijke recept voor dit lekkere en voedzame ontbijt.

Wat heb je nodig?

Voor 1 persoon heb je het volgende nodig:

  • 70 gram (biologische) havermout
  • 180 ml plantaardige melk naar keuze, bijvoorbeeld amandelmelk
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1 el lijnzaad
  • 1 tl honing
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 1 (biologische) citroen
  • Verse aardbeien
  • 1 el roomkaas

Bereidingswijze

Veel gemakkelijker dan dit wordt het niet. Was de citroen en rasp ongeveer de helft van de citroenschil boven een kom, halveer dan de citroen en knijp het sap van een halve citroen erboven uit. Snijd ongeveer 5 aardbeien in kwarten en voeg toe aan de kom, voeg nu ook alle andere ingrediënten toe en roer goed door met een lepel of een garde. Doe het mengsel over in een luchtdicht (jam)potje met deksel en zet het gedurende de nacht in de koelkast tot de volgende ochtend of laat in de koelkast staan totdat je er aan toe bent.

Wist je dat?

Havermout is een ontzettend gezond en voedzaam ingrediënt en daarom een erg verstandige keuze als ontbijt. Door het voedingswaarden profiel van havermout zorgt het voor een langdurig verzadigd gevoel. Ben je benieuwd naar welke andere gezondheidsvoordelen havermout voor je lichaam heeft? Wij hebben een blog geschreven over de kracht van havermout en nodigen je van harte uit om het eens te lezen en geïnspireerd te raken. Havermout is door ons niet voor niks in het voedingsprotocol van ‘The Vegan Switch‘ gezet en we willen jou dus graag vertellen waarom. Lees dus snel ons blog ‘De kracht van havermout‘.

Variatiemogelijkheden

Zoals eerder al aangegeven kun je eindeloos variëren met havermout in het algemeen en dus ook met overnight oats. Er zijn tal van mogelijkheden te bedenken om je dagelijkse ontbijt een nieuwe twist te geven en net dat extra beetje lekker en/of voedzaam te maken. Kaneel en cacaopoeder zijn twee relatief goedkope, makkelijke en gezonde ingrediënten waarmee je de basis kunt leggen voor jouw overnight oats. Wat dacht je van een Nutella ontbijtje? Combineer simpelweg gebrande hazelnoten met cacaopoeder en wat honing om de smaak van Nutella na te bootsen zonder alle geraffineerde suikers en kunstmatige toevoegingen. Of ga voor een wat klassiekere combinatie en gebruik appel, kaneel en walnoten voor een appeltaart achtige overnight oats. Ook kun je natuurlijk veel variëren met vers fruit, pitten en zaden en verschillende noten of voeg geraspte kokos toe. Of bedenk gewoon zelf iets lekkers en creatiefs, want niks is te gek! Overigens kun je het natuurlijk ook ’s avonds eten als gezonde vervanger van een toetje, maar wel minstens zo lekker. Goed idee, al zeggen we het zelf ;-).

The Vegan Switch

We benoemden het al even, maar bij Fittergy hebben we het nieuwe concept ‘The Vegan Switch‘ ontwikkeld op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. In deze 10-daagse kuur ga je jouw lichaam effectief ontgiften en ga je je energieker en fitter voelen, tot 4 kilo lichaamsgewicht verliezen en een mooiere huid krijgen. Je zult tijdens de kuur veel plantaardige voeding eten en regelmatig ontbijten met havermout, afgewisseld met smoothies.

Voedingswaarden

Calorieën Vetten (waarvan verzadigd) Eiwitten Koolhydraten Vezels
559 20,1 (5,7) 23,9 65,5 11,4
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *