De nationale week zonder vlees

5 redenen waarom ook jij zou moeten meedoen aan de Nationale Week Zonder Vlees

Van maandag 11 maart t/m 17 maart is het weer tijd voor de Nationale Week Zonder Vlees. Dit behoeft verder geen uitleg, want de titel spreekt voor zich. Maar waarom zou je hier aan meedoen? Wij geven je 5 redenen waarom ook jij zou moeten meedoen aan de Nationale Week Zonder Vlees.

1: De verwerking, productie en dus ook consumptie van vlees heeft een grote impact op het milieu. Door een week geen vlees te eten verklein je jouw ecologische voetafdruk en creëer je (meer) bewustwording bij jezelf en misschien ook wel bij familie, vrienden, kennissen en collega’s.

2: Vegetarisch eten is hartstikke lekker en gezond er zijn zat plantaardige vervangers voor vlees. Probeer eens een vegetarische vleesvervanger of peulvruchten en laat dat biefstukje of verse visje deze week liggen. Zo ontdek je ook weer nieuwe smaken en zorg je ook nog eens voor meer variatie in je voedingspatroon. En verander van spijs doet eten, toch?

3: Je bespaart door één week geen vlees te eten zo’n 130 liter aan water. Probeer maar eens te visualiseren hoe 130 liter water eruit ziet, en dat bespaar je dus al door één week geen vlees te eten.

4: Vlees en vis is over het algemeen genomen vrij duur en daarom kan een weekje zonder vlees ook zeker geen kwaad voor je portemonnee, mits je niet elke dag een vegetarische vleesvervanger koopt. Eieren en peulvruchten zijn een goede vervanger voor vlees en zijn veel meer kostenbesparend.

5: Door mee te doen aan dit mooie initiatief help je mee aan een gezonder milieu door o.a. broeikasgassen, water en dierenvlees te besparen. Zo heb je tijdens deze week ook nog eens een goed gevoel omdat je hier een bijdrage aan levert.

Vind je het lastig om lekkere gerechten te bedenken zonder vlees en/of vis en weet je daarom niet of je mee wil doen aan de Nationale Week Zonder Vlees? Dat mag geen excuus zijn! Wij delen deze week een aantal lekkere recepten en er zijn zat kookboeken en websites waarop een hele hoop vegetarische recepten te vinden zijn. Ga dus even op zoek. Je komt de meest creatieve en lekkere gerechten tegen! Kijk ook zeker eens op onze website, daar zijn namelijk ook heerlijke vegetarische en zelfs veganistische recepten te vinden.

Gedurende de Nationale Week Zonder Vlees zullen wij regelmatig posten dus houd onze Instagram en Facebook pagina’s in de gaten, zo mis je niks!

The Vegan Switch

Wellicht ben je tijdens of na deze week overtuigd van het feit dat minder vlees eten een positieve impact heeft op vrijwel alles en wil je de uitdaging aangaan om zelfs af en toe veganistisch te eten. Dan is het tijd om je aan te melden voor onze 10-daagse kuur waarbij je jouw lichaam effectief gaat ontgiften met behulp van het eten van veel plantaardige voeding. Waarom? Uit de meest recente wetenschappelijke literatuur is gebleken dat je lichaam effectief ontgift door veel plantaardig voedsel te eten inclusief een aantal veganistische dagen. Meer informatie of inschrijven voor The Vegan Switch? Klik dan snel door en bezoek onze Vegan Switch pagina.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *