soja2

Vegan recepten

Wil jij graag wat minder vaak vlees en/of vis eten maar weet je niet wat je dan moet koken? Of wil je een veganistische lifestyle gaan proberen? Dan is het erg handig als je je weg in de supermarkt en de keuken weet met veganistische producten en ingrediënten. Je zult dan namelijk toch wat creatiever moeten worden om het lekker en voedzaam te houden. Het is echter een grote misvatting dat je als veganist alleen maar groente en sla eet en niets lekkers kunt eten. Vandaag geven we jou een kort inkijkje in de plantaardige wereld van de veganist en kun jij voor jezelf bepalen of dit iets voor jou is.

Het eerste ingrediënt dat bijna onmisbaar is voor een veganistisch eetpatroon met voldoende eiwitten is de sojaboon. De sojaboon is namelijk erg eiwitrijk en behoort tot de peulvruchten welke goed zijn voor onze gezondheid. Daarnaast worden sojabonen op allerlei verschillende manieren verwerkt en dus ook aangeboden aan de consument. Een greep uit voedingsmiddelen die voortkomen uit de sojaboon zijn:

  • Tofu
  • Tempeh
  • Sojamelk/drink
  • Sojayoghurt
  • Sojaolie

Naast deze producten op sojabasis zijn er nog een aantal andere voedingsmiddelen belangrijk voor veganisten. Andere peulvruchten zijn bijvoorbeeld ook een goede bron van vezels en eiwitten, daarnaast leveren noten de nodige vetten die een veganist minder eet vanwege het gebrek aan vlees en vis in de voeding.

Let op! Wij adviseren je om niet te veel sojaproducten te eten per week. Houd als bovengrens 4 keer per week aan voor het consumeren van een sojaproduct.

Recepten

Wij delen graag een aantal veganistische recepten met jullie, zo kunnen jullie tegelijkertijd bewust en veganistisch eten maar toch genieten. Houd onze website en social media kanalen in de gaten, hierop worden regelmatig nieuwe (vegan) recepten geplaatst. Aanstaande dinsdag komt een heerlijke en gezonde zomerse salade online, perfect voor het zonnige weer. Vrijdag plaatsen we een gezond alternatief voor een guilty pleasure dat niet minder lekker is dan het origineel ;). Check onze blogs alvast voor andere recepten als je echt niet kunt wachten.

B12

We benoemden al even het gemis aan dierlijke vetten en eiwitten, maar deze zijn op te vangen door consumptie van andere producten en voedingsmiddelen. Dit geldt echter niet voor vitamine B12, een vitamine die van nature alleen in dierlijke producten voorkomt maar die wel erg belangrijk is voor ons lichaam. Vitamine B12 is namelijk nodig zodat je lichaam rode bloedcellen kan aanmaken en deze rode bloedcellen spelen weer een belangrijke rol bij het vervoeren van zuurstof in je bloed. Er zijn tegenwoordig aardig wat producten waar vitamine B12 aan wordt toegevoegd, echter is dit in verhouding niet genoeg om aan je behoefte te voldoen. Zodoende is het advies dan ook om als veganist een vitamine B12 supplement te nemen ter voorkoming van een vitamine B12 tekort.

Vegan Switch

Maak ook de Vegan Switch en ontgift je lichaam effectief binnen 10 dagen met onze nieuwe ‘The Vegan Switch’ kuur, schrijf je snel in!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *