Gezonde wraps met granaatappelpitten

Recept voor gezonde wraps

Vind jij wraps ook zo heerlijk maar vind je het lastig om ze gezond te maken? Of wil je eens iets anders dan wraps met gerookte zalm of een wrap met kip of geraspte kaas maar kun je maar geen variaties bedenken? Geen zorgen, wij geven je vandaag een recept voor ontzettend lekkere wraps die ook nog eens erg goed voor je zijn. Daarnaast is dit recept geschikt voor vegetariërs of voor wanneer je eens een dagje geen vlees of vis wil eten. Erg lekker fris en zomers recept!

Recept

In het recept van vandaag gaan we dus gezonde tortilla’s ofwel wraps maken. Het maken van gezonde wraps begint al bij de keuze voor de wraps zelf. Zo zijn er in de supermarkt verschillende gezondere varianten van wraps verkrijgbaar dan de standaard tortilla wraps die vaak van witte tarwebloem gemaakt zijn. Zo zijn er meergranen varianten, volkoren varianten en zelfs groentewraps. Kies bij voorkeur voor de volkoren wrap of een groentewrap, de meergranen variant is geen echte vooruitgang qua gezondheidswaarde ten opzichte van de gewone wrap.

Deze wraps zijn misschien iets minder snel klaar dan gewoonlijk maar geloof ons, ze zijn de moeite waard! Voor dit recept moet je voor 1 persoon de volgende ingrediënten op je boodschappenlijst zetten:

 • 1 zoete aardappel
 • 1/2 tl komijnpoeder
 • 1/2 tl korianderpoeder
 • 1 el olijfolie of zonnebloemolie
 • 1/4 komkommer
 • 1 ei
 • 2 wraps naar keuze (liefst volkoren of groente variant)
 • Ijsbergsla of spinazie
 • 30 gram granaatappelpitten, vers of uit de vriezer
 • 30 gram fetakaas
 • Verse munt

Verwarm eerst de oven voor op 190 graden. Was de zoete aardappel en maak goed schoon onder lopend koud water. Snijd dan plakken van ongeveer 1,5 cm dik van de zoete aardappel. Leg de plakken in een kom, doe het komijnpoeder en korianderpoeder erbij en breng op smaak met zout en peper. Voeg dan de eetlepel olie toe en meng goed. Verdeel de plakken in één laag over een bakplaat zodat ze gelijkmatig kunnen garen. Bak de zoete aardappel in 30 minuten gaar en krokant, voor een optimaal resultaat keer je de plakken na een kwartier even om.

Was de komkommer en snijd in blokjes. Kook het ei in 10 minuten hard en laat schrikken in koud water, pel het ei en snijd in plakken. Bak de wrap(s) in een droge koekenpan ongeveer 10 seconden per kant op middelhoog vuur. Haal vervolgens de zoete aardappels uit de oven wanneer ze klaar zijn.

Begin dan met het samenstellen van de wraps, leg aan een kant van de wrap de spinazie of ijsbergsla in de lengte over de wrap, leg de blokjes komkommer erop en verdeel de zoete aardappel over de wrap(s). Verdeel het ei erover en bestrooi met granaatappelpitten en wat feta. Maak af met wat gehakte verse munt. Maak de wraps dicht en smullen maar! Deze wraps zijn ook lekker om mee te nemen wanneer je er te veel hebt of gewoon graag een lekkere lunch wil. Verpak ze dan luchtdicht in vershoudfolie en bewaar in de koelkast.

Je kunt natuurlijk variëren naar hartenlust met dit recept, zo kun je de zoete aardappel anders kruiden. Gebruik bijvoorbeeld zoet gerookt paprikapoeder voor een andere twist, of gebruik andere groenten zoals paprika, tomaat of rode bieten. Ook kun je de fetakaas vervangen door geitenkaas, erg lekker in combinatie met rode bieten! En voeg bijvoorbeeld wat avocado toe aan de rap voor een extra romige textuur en de nodige onverzadigde vetten die zorgen voor een vol gevoel. Alles kan!

Voedingswaarden per recept:

Calorieën Vetten (waarvan verzadigd) Eiwitten Koolhydraten Vezels
759 30,2 (11,7) g 25,6 96 g 11,4
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *