Portobello

Gevulde portobello recept

Vandaag hebben wij voor jullie een extreem lekker en voedzaam recept voor gevulde portobello’s! Deze smaakbommen zijn echt onweerstaanbaar en bevatten veel goede voedingsstoffen door het gebruik van gezonde en voedzame ingrediënten. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg toepasselijk voor deze tijd van het jaar.

In het recept van vandaag combineren we de portobello’s met heerlijke zachte geitenkaas, verse spinazie en voor de finishing touch nog een klein beetje Parmezaanse kaas. Je hebt er niet veel voor nodig en ze zijn erg gemakkelijk te maken. Ook als je nog nooit een dergelijk recept gemaakt hebt hoef je je niet af te laten schrikken, het klinkt misschien wat culinair maar geloof ons, het is echt gemakkelijk en het resultaat is om je vingers bij af te likken.

Wat heb je nodig voor dit recept? We zetten hieronder alles voor je op een rijtje.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram verse spinazie
  • 2 knoflooktenen
  • 2 el olijfolie
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 rode ui
  • 1/2 courgette
  • 1 el gedroogde tijm of een paar takjes verse tijm
  • 2 el crème fraîche
  • 4 grote portobello paddenstoelen, het liefst hele grote 🙂
  • 100 gram verse zachte geitenkaas
  • 1 el honing

Wanneer je de boodschappen gaat doen voor dit gerecht doe dan je best om de best mogelijke portobello’s te kopen, hoe groter hoe beter! Je krijgt ze gewoon in de supermarkt maar ze zijn niet overal hetzelfde dus het kan even zoeken zijn maar geloof ons, het is de moeite waard. Het is een van onze favoriete recepten.

Hoe maak je het?

Neem een keukenmachine of blender en voeg hier de spinazie aan toe samen met een knoflookteen, een eetlepel olijfolie en zout en peper. Mix het geheel glad om er een spinaziepesto van te maken. Voeg eventueel nog wat Parmezaanse kaas toe om de pesto extra lekker te maken.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de ui en snipper deze fijn en pel vervolgens ook de knoflook die je in dunne plakken snijdt. Was de courgette en halveer, de andere helft kun je in de koelkast bewaren voor een ander gerecht. Halveer dan de halve courgette in de lengte. Vervolgens halveer je ook deze twee helften weer en snijd je kleine blokjes van de courgette. Zet een pan op matig vuur en voeg de olijfolie toe, laat even warm worden en bak dan de courgette, ui en knoflook samen met de tijm ongeveer 3 minuten. Voeg dan de crème fraîche toe aan de pan en meng goed door de groenten en laat nog twee minuutjes staan.

Neem een stuk aluminiumfolie en smeer deze heel licht in met wat olijfolie om ervoor te zorgen dat de paddenstoelen niet gaan plakken. Leg de paddenstoelen op het folie en verwarm 10 minuten in de oven. Haal ze dan uit de oven en vul ze eerst met de spinaziepesto en dan met de gebakken groenten, breng op smaak met zout en peper. Verdeel de geitenkaas erover en laat de honing over de geitenkaas lopen. Rasp de Parmezaanse kaas erboven. Zet de gevulde paddenstoelen nog 5 minuutjes terug in de oven zodat de geitenkaas zacht kan worden. Smullen maar!

Voedingswaarden:

Zoals gezegd is het ook nog eens een gezond recept, dus we willen je de voedingswaarden niet onthouden. Dit zijn de voedingswaarden voor het totale recept dus niet per persoon!

Calorieën Vetten (waarvan verzadigd) Eiwitten Koolhydraten Vezels
745 53,9 (23,7) g 45,8 g 15,7 g 19,6 g

Wist je dat?

Spinazie is een nitraatrijke groente net als onder andere rode bieten, bleekselderij en alle slasoorten. Volgens wetenschappelijk onderzoek kan het eten van spinazie helpen bij het verbeteren van de conditie van de aderen. Dit kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Er wordt wel eens gezegd dat je nitraatrijke groenten zoals spinazie niet te vaak moet eten en niet moet combineren met vis. Dit is echter achterhaald, zelfs volgens het voedingscentrum. Risico’s voor de gezondheid door consumptie van nitraatrijke groenten zijn volgens onderzoek uit 2014 verwaarloosbaar klein. Je kunt dit gerecht dus met een gerust hart regelmatig eten!

Bij Fittergy zijn we gek op spinazie vanwege de gezondheidsvoordelen en omdat je er zo veel kanten mee op kunt, denk aan smoothies, pesto’s, sapjes, salades en ga zo maar door. Omdat spinazie erg gezond en tevens lekker is en vanwege de nitraten in spinazie heeft dit product een prominente rol gekregen in ons nieuwe concept ‘The Vegan Switch’. Dit is een tiendaagse detox kuur waarbij je jouw lichaam effectief ontgift met behulp van het eten van veel plantaardige voeding. Let op: het is geen compleet veganistische kuur en wij zeggen ook niet dat je vegan moet worden!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *