Zó verlies je buikvet door te vasten

Hoe vaak kijk je in de spiegel en denk je bij jezelf: “Ik wil gewoon wat vet verliezen …”. Ik denk dat we allemaal wel willen afvallen en vet verbranden met als doel om een mooi strak lichaam te krijgen. Maar het kan soms frustrerend zijn als je hard traint in de sportschool en dat hardnekkige buikvet gaat maar niet weg.

Help, waarom verlies ik geen buikvet?

Op dit moment zitten de meeste mensen in de suikerverbranding. Als je brood eet, frisdrank drinkt, van rijst, pannenkoeken, sushi, koekjes, pasta of andere witte eenvoudige koolhydraten houdt, ben je waarschijnlijk een suikerverbrander. Het probleem hiermee is dat een overschot aan suikers, minder gunstige gevolgen met zich meebrengt. Wat er gebeurt als we te veel suikers eten is dat we een grote piek in onze bloedsuikerspiegel krijgen waardoor we het gevoel hebben dat we vol energie zitten.  Helaas is dit alleen maar van korte duur. Zodra je lichaam alle suikers heeft opgebrand krijg je last van suikerdipjes. Daarnaast wordt het vet in je lichaam niet verbrand omdat suiker als brandstof wordt gebruikt. Vooral je abdominale buikvet dat tussen je organen zit is dan moeilijk weg te krijgen.

Weg met dat buikvet!

Een hele nare situatie dus, vooral als je wilt afvallen.  Maar er is gelukkig wat aan te doen! Als je wilt dat je lichaam dat hardnekkige buikvet gaat verbranden en in plaats van suiker je inwendige buikvet als energiebron gaat gebruiken, dan kun je gaan vasten. Door een aantal dagen niks te eten zorg je ervoor dat je lichaam eerst al je suikers gaat verbranden. Wat er daarna gebeurt is dat je een vet verbrander wordt. Je lichaam gaat al het opgeslagen vet vrijgeven en dat gebruiken als brandstof waardoor je zélfs dat hardnekkige buikvet kwijt zult raken. Het is nu natuurlijk niet de bedoeling dat je gewoon een paar dagen stopt met eten. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn en zal op lange termijn niet zo veel verschil maken. Door een Sportvastenkuur te volgen word je tijdens het hele traject van suiker- naar vetverbranding begeleid door een Sportvasten Coach. Met de combinatie van sport, sapvasten en specifieke supplementen zul je binnen tien dagen resultaat zien.

Wil jij een kickstart maken naar een gezonde lifestyle? Meld je hier vrijblijvend aan voor Sportvasten.