Sportvasten: JAN’s hoofdredacteur Esther probeerde het tien dagen lang

Een Experiment, iets wat een van ons JAN-redacteuren een noemenswaardige periode test, daarover blogt, lezers enthousiasmeert om mee te doen en dan uiteindelijk een verslag schrijft voor in JAN. Dat wilden we, hier op de redactie. Leuk voor de lezers, leek ons, helemaal als we online samen iets konden aangaan.

Een van onze Experimenten: een maand lang vijf dagen per week sexen met dezelfde – bij voorkeur je eigen – man. Dappere collega K. ging, anoniem maar toch, de uitdaging aan. De laffe hoofdredacteur, ik dus, drukte zich stilletjes. Doet vooral allen mee, riep ik, maar even zonder mijn openlijke deelname, alsuhetnietergvindt. Godzijdank verzonnen we nu iets wat minstens zo veelbelovend was voor de mentale en fysieke gezondheid, maar waar ik ook zonder gêne aan kon meedoen en waar ik vrijuit over durfde te bloggen. Sportvasten: tien dagen lang nauwelijks eten en stevig doortrainen. Geen walk in the park, maar hé, dat was het voor onze K. ook niet. Of het makkelijker is dan vijf keer per week lichamelijke oefening in bed? Och… Slanker word je er in ieder geval wél van!