Sportvasten uitdaging

De Sportvasten uitdaging van Jan (65)

Waarom Sportvasten?

Ik werd me steeds bewuster van het feit dat ik zuiniger om moet gaan met mijn lichaam om gezond te kunnen leven de komende jaren. Kortademigheid en een te zwaar gewicht waren symptomen van mijn ongezonde levensstijl die ik verstopte achter excuses en logische redenen. Na 3 maanden lang 3 keer per week te trainen onder begeleiding van Kim Wachtler, begon ik interesse te verliezen en dacht ik erover om de training af te bouwen. Voor mijn gevoel was ik veel te weinig gewicht kwijtgeraakt. Toen ik hoorde over Sportvasten waarbij ene Monique veel kilo’s was kwijtgeraakt in 10 dagen, raakte ik enthousiast. Tien dagen.. dat was precies wat ik zocht! Liever 10 dagen zwaar afzien dan 3 maanden iedere keer weer het omslagpunt van de verleiding tegen te komen. Ik meldde mij aan bij Mischa en Philip en er werd mij uitgelegd dat het niet een eenvoudige zaak was, maar dat het veel inzet vergde. Ik dacht te horen “Dat gaat hij niet redden.”, maar ik dacht “Dat gaat mij gewoon lukken!”

Sportvasten uitdaging

Mijn ervaring

Met de instelling waarmee ik aan de Sportvasten uitdaging begon was dag 1 een makkie. Evenals dag 2: ik had geen hongergevoel en de dag viel erg mee. Ik zorgde voor genoeg afleiding in werk en sport. Zelfs tijdens dag 3 voelde ik mij fit, ik was inmiddels 2 kilo en 2 cm buikomvang kwijt. Wel leek de cardio zwaarder en liep mijn hartslag sneller op. Eten? De lunch was op voor ik het wist en het diner met de tomatensap was onwaarschijnlijk lekker. Ik zat al op 1/3 van de de Sportvasten uitdaging dus kom maar op met die vastendagen.

Tijdens de vastendagen voelde ik me wonder boven wonder fit. Naast cardio ben ik ook gaan golfen. Na de wedstrijd bleef ik met een groep golfers zitten in het clubhuis. Zij aan de bier en wijn, ik aan de groene thee (een wereldprestatie 😉).

IMG_4965

De eerste opbouwdag was een feit! Ik verslond de kiwi. De appel vond ik eigenlijk teveel, maar ik at hem toch op. Ik had niet echt honger, maar na het tanken bracht het afrekenen bij Shell mij langs de kroketten. Dat was wel een enorme verleiding, maar ik ben niet gezwicht! Het is heel bijzonder dat toen ik niet at, ik geen honger had en nog wel dagen kon vasten. Nu ik weer begonnen ben met eten, heb ik toch een enorme trek! De toename van de voeding viel goed en je komt langzaam aan weer terug in je normale ritme. Mijn gewicht is gestabiliseerd op het verlies van 6 kg: een mooi resultaat!

Conclusie

Sportvasten is prima te doen met de juiste instelling en voldoende afleiding. Achteraf gezien is Sportvasten voor mij een middel geweest om mij bewust te maken van het belang van goede voeding en de zorg voor je lichaam, wat uiteindelijk de kwaliteit van je leven bepaalt. Na de Sportvasten uitdaging voel ik mij veel fitter dankzij de inzet en begeleiding van BodyVit Bergen. Met name Kim Wachtler als mijn inspiratiebron, maar zeker ook Mischa, Philip, Atta en Boy. Thanks guys!

WIL JIJ JE OOK NET ALS JAN FITTER VOELEN EN DE SWITCH MAKEN NAAR EEN GEZONDE LIFESTYLE? MELD JE HIER AAN VOOR SPORTVASTEN!