superfood lente Fittergy Sportvasten

5x superfoods voor het lenteseizoen

De lente is begonnen! Binnenkort zijn de bomen weer gevuld met prachtige bloesems en groene kleuren. Terwijl wij genieten van het zonnetje is het misschien leuk om eens stil te staan bij de verse superfoods van dit seizoen. Voeg één van deze 5 ingrediënten toe aan je ontbijt, lunch of diner voor een gezondheidsboost!

1. Aardbeien

Aardbeien zijn een echte superfood. Ze zijn heel goed voor je huid en haar. Ze zitten namelijk boordevol antioxidanten. Deze helpen jouw huid bij het herstellen van schade veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling. Bovendien bevatten ze veel vitamine C. Vitamine C zorgt voor een strakke en gezonde huid.

2. Rucola

Rucola is rijk aan vitamine K. Vitamine K is essentieel voor de absorptie van calcium en zorgt voor gezonde botten. Rucola bevat ook  vitamine A. Deze vitamine is belangrijk voor het gezichtsvermogen, het immuunsysteem en voor een gezonde huid. Rucola is dus echt een superfood!

3. Grapefruit

Grapefruits bevatten weinig calorieën. Daarnaast bevatten ze ook veel goede stoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen. Regelmatig een grapefruit eten, geeft een boost aan jouw immuunsysteem!  Door de hoeveelheid vezels krijg je ook nog eens sneller een vol gevoel. Hierdoor heb je minder trek en grijp je misschien minder snel naar snacks.

4. Asperges

Asperges zijn rijk aan vitamines zoals vitamine C, E en foliumzuur. Wist je dat asperges vol zitten met antioxidanten die een ontstekingsremmende werking hebben? Daarmee verlagen ze het risico op type 2-diabetes.

5. Rabarber

Rabarber bevat vele voordelen voor je gezondheid. Zo bevordert deze groente gewichtsverlies en verbetert ze de spijsvertering. Verder is rabarber een rijke bron van vitamine C. Deze vitamine is nuttig om het immuunsysteem van het lichaam te verbeteren. TIP: eet alleen de stengels, de rabarberblaadjes bevatten giftige stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het lichaam.

Wil jij in 10 dagen meer energie en een fit gevoel? Meld je dan hier aan voor Sportvasten!