fitte moeder

4 redenen om een fitte moeder te worden

Ben je sinds je moeder bent geworden gestopt met sporten? Voor drukke moeders kan het starten van een trainingsroutine moeilijk zijn, hoe gemotiveerd je ook bent. Maar voldoende lichaamsbeweging is heel belangrijk. Sporten is bijvoorbeeld gekoppeld aan diabetespreventie, maar zorgt ook voor meer energie en minder stress!

Hier zijn vier redenen om de draad weer op te pakken en binnen no-time een fitte moeder te worden.

1. Betere gezondheid

Sporten is gezond en dat is niet alleen omdat je er fit van wordt. Sporten is namelijk goed voor de bloedcirculatie, spieren, botten en gewrichten. Regelmatige lichaamsbeweging zorgt ervoor dat het bloed gemakkelijker door het lichaam kan stromen. Dit vermindert het risico op hart- en vaatziekten en helpt gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2 en artritis voorkomen.

2. Minder stress

Iedere moeder heeft wel een momentje voor zichzelf nodig. Kinderen zijn leuk en je zou ze voor geen goud willen missen. Echter kan een leven met kinderen zo nu en dan behoorlijk stressvol zijn. Door regelmatig te sporten, breng je structuur aan in je dag en zorg je ervoor dat je spanningen kwijt raakt. Na een uurtje in de sportschool kom je lekker ontspannen en met een opgeruimd hoofd weer thuis.

3. Betere nachtrust

Na een lange dag plof je uitgeteld op de bank, kijkt even wat tv en gaat daarna naar bed. ’s Nachts merk je dat je slecht in slaap komt en dat je hoofd nog op volle toeren draait. Komt dit je bekend voor? Ga dan sporten! Door te sporten maak je jouw lichaam moe en je hoofd leeg. Dit zorgt voor een goede nachtrust, waardoor je er de volgende dag weer uitgerust tegenaan kunt.

4. Goed voorbeeld

Voor kinderen is het ook ontzettend belangrijk om voldoende te bewegen. En als moeder kun je daar veel invloed op uitoefenen. Kinderen zullen jou namelijk zien als voorbeeld. Wist je ook dat uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die sporten tijdens de zwangerschap sportieve kinderen krijgen? Dus tijd om te beginnen met sporten!

Wij dagen alle moeders uit om te Sportvasten! Doe mee met de Sportvasten Challenge en maak kans op een gratis Sportvastenkuur!  Meld je hier aan.