zomerse salade

Lunchtip: zomerse salade

Waar we in de lente en zomer nog meer zin in krijgen, is in het maken van lekkere salades. Een salade als lunch, voorgerecht of bijgerecht; het kan allemaal. Met een salade kun je eindeloos variëren. Bovendien voorzie je jouw lichaam van vezels, vitamines en mineralen. Verder is een salade lekker licht, fris en vult het goed. Daarom heeft Fittergy vandaag een lekker zomers recept voor jou: een gezonde salade met rode bieten en grapefruit!

Ingrediënten voor 1 persoon

1 rode biet

grapefruits

1 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel honing

70 gram sla (alle soorten)

35 gram hüttenkäse

1 theelepel gehakte bieslook

20 gram gehakte pistachenoten

peper en zout

olijfolie

Bereidingswijze salade

Verwarm de oven voor op 180 graden. In de tussentijd schil je de rode biet en snijd je deze in partjes. Leg daarna de biet op een bakplaat en breng op smaak met wat zout, peper en tijm. Besprenkel met olijfolie en rooster de biet binnen 30 minuten gaar in de oven. Mocht je hier geen tijd voor hebben dan kun je ook gekookte bieten gebruiken en deze op smaak brengen met bovengenoemde smaakmakers.

Schil ondertussen 1 grapefruit en snijd hem in partjes op dezelfde manier hoe je een sinaasappel snijdt. Dit doe je door een mes tussen de vliezen te zetten en rustig de partjes eruit te snijden. Pers vervolgens de andere grapefruit uit en vang het sap op. Voeg aan dit sap twee eetlepels olijfolie en een theelepel honing bij het grapefruitsap. Meng dit goed door en breng de dressing daarna verder op smaak met wat zout en peper. Neem 70 gram gemengde sla en leg dit in een diep bord. Verdeel vervolgens de bietjes, de grapefruit en de hüttenkäse eroverheen. Maak tot slot de salade af met wat bieslook en gehakte pistachenootjes. Eet smakelijk!

Tip: sla de lunch eens over en ga in plaats daarvan sporten. Zo krijgt jouw vetverbranding een extra prikkel.

VAKER GEZONDE KEUZES MAKEN? SWITCH NAAR EEN GEZONDE LIFESTYLE MET SPORTVASTEN! MELD JE HIER AAN.