smoothie Fittergy Sportvasten

Smoothie, lekker fruitig en fris!

Bij Fittergy zijn we dol op smoothies. Smoothies zijn een geweldige manier om je dagelijkse hoeveelheid fruit en groenten binnen te krijgen. Een gezonde smoothie kan een bron zijn van natuurlijke vitamines, mineralen en antioxidanten. En bovendien is het ook nog eens heel makkelijk om een smoothie te maken! Het duurt maar een paar minuten voor je een heerlijke smoothie op tafel hebt, waar je op elk moment van de dag van kunt genieten.

Deze fruitige smoothie is perfect voor de lente/zomer. De smaak geeft je het gevoel dat je ergens op een tropisch strand aan het genieten bent van de zon. Ik denk dat we allemaal wel van aardbeien houden, maar heb je ooit geprobeerd een beetje gember toe te voegen aan een smoothie met aardbeien? Gember zit vol met polyphenolen. Deze stofjes activeren jouw stofwisseling. Daarnaast bevatten aardbeien weinig calorieën en zijn ze goed voor je weerstand, huid en haar. Kortom, een ultieme gezondheidsboost! Hier komt het recept:

Ingrediënten fruitige smoothie:

  • 350 gram aardbeien
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 banaan
  • 2,5 cm gember
  • 250 ml water

Bereidingswijze:

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Schil de sinaasappel, verwijder de pitjes en snijd in stukjes. Pel de banaan en schil de gember en snijd in stukjes. Schil de gember en snijd in stukjes. Doe alle ingrediënten met 250 ml water in een blender en mix tot een gladde massa. Serveer direct. TIP: vervang de sinaasappel en banaan ook eens door mango en kiwi.

Deze smoothie is de perfecte manier om af te koelen tijdens een hete zomerdag en geeft je daarnaast ook nog eens extra energie!

Voedingswaarden per smoothie:

Calorieën Vetten (waarvan verzadigd) Eiwitten Koolhydraten Vezels
235 1,8 (0) g 4,9 g 46,5 g 11,1 g

Voor de zomer nog snel fit worden en wat kilo’s kwijtraken? Doe mee met  Sportvasten! Meld je hier aan.