Het is weer lekker zonnig! Extra zon betekent langere dagen, kortere kleding én veel vitamine D. In dit artikel gaan we dieper in op de rol van vitamine D en in het bijzonder waarom deze vitamine kan bijdragen aan betere sportresultaten.

Hoe verbetert vitamine D jouw sportprestaties?

Uit onderzoek is gebleken dat een hoge vitamine D waarde in het bloed leidt tot betere sportprestaties. Deze vitamine speelt namelijk een belangrijke rol in spierstructuur en -functie. Het helpt blessures voorkomen en verkort de tijd die nodig is om van een training te herstellen. Een snel herstel is belangrijk om jouw sportprestaties te verbeteren, omdat je dan vaker met een hogere intensiteit kan trainen. Kortom, wil jij ook beter worden in jouw sport dan ondersteunt vitamine D jou daar heel goed bij!

Moet ik vitamine D slikken?

Já, tenzij je in een warm land woont en elke dag minstens 15 minuten wordt blootgesteld aan de zon. Zoals voor elke vitamine geldt, is het beter om het zoveel mogelijk via de voeding binnen te krijgen. Alleen is dit niet zo makkelijk. Vitamine D zit alleen in vette vis, kaas en eigeel. Niet in heel veel voeding dus. Daarom is zonlicht de beste optie om deze vitamine binnen te krijgen. Helaas is het in ons land niet mogelijk om elke dag voldoende vitamine D uit de zon te halen. Dit betekent dat je een deel van het jaar vitamine D moet innemen als aanvulling op de voeding door middel van een supplement.

Een leuke regel is dat als je schaduw langer is dan je lichaamslengte je geen vitamine D aanmaakt in Nederland. Test het zelf eens!

Welke dosering?

De hoeveelheid vitamine D die je nodig hebt, hangt af van een aantal factoren. Onder andere leeftijd, huidskleur en seizoen spelen een belangrijke rol. Ouderen hebben bijvoorbeeld meer van deze vitamine nodig dan jongeren. Daarnaast hebben mensen met overgewicht vaak een hogere behoefte aan deze vitamine dan mensen met een gezond gewicht.  De dagelijkse benodigde hoeveelheid varieert daarom tussen de 7,5 en 75 microgram.  Het is aan te raden om advies te vragen aan een professional over de hoeveelheid die jij nodig hebt.

Fittergy Supplements heeft 3 verschillende doseringen vitamine D: 25 mcg, 50 mcg én 75 mcg. Omdat zink voor een goede opname van deze vitamine zorgt, is aan al onze vitamine D producten zink toegevoegd.

Vitamine D3 25 mcg met zink is onze best verkochte dosering. Bestel jouw supplement hier!