Curry Fittergy Sportvasten

Recept: Vis met curry

Je kunt natuurlijk kiezen voor een kant en klare curry van de supermarkt, maar zelf een curry maken is makkelijker dan je denkt. En nog veel gezonder ook! Je hebt alleen wel een aantal verse specerijen en kruiden nodig. Deze curry bevat weinig vet, veel groenten en door de vele kruidige specerijen is er zelfs geen zout nodig. De curry wordt geserveerd met vis en een kleine hoeveelheid rijst.

Ingrediënten voor 1 persoon

1 eetlepel uien

1 theelepel gember

15 gram amandelen

1 theelepel kurkuma

100 gram kabeljauw

1 theelepel currypoeder

1 theelepel chilipoeder

3 theelepels knoflookpoeder

3 theelepels zwarte peper

4.5 theelepels koriander

1.5 theelepels citroengras

100 ml kokosmelk

23 gram linzen

2.5 theelepels laos

33 gram rijst

Bereiding

Snijd de uiteinden van het citroengras, stroop het buitenste stugge blaadje eraf en stamp met de palm van je hand of met een vijzel een paar keer flink op de stengel. Hak vervolgens de korianderblaadjes fijn. Mix het citroengras, de Spaanse pepers, currypoeder, ui, knoflook, de helft van de korianderblaadjes, peper, gember, kurkuma, gemalen amandelen, linzen, zout en 2 eetlepels kokosmelk in een blender tot een gladde pasta.

Verhit vervolgens wat olijfolie in een grote pan en voeg de helft van de currypasta toe. Laat dit ongeveer twee minuten bakken en roer dan de rest van de kokosmelk, laos en vissaus erdoor. Voeg daarna de andere helft van de currypasta toe.

Doe de vis erbij en laat de curry 10 tot 15 minuten zonder deksel sudderen, tot de vis gaar en de saus iets dikker is. Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer tot slot de rest van de korianderblaadjes erdoor. Dien de curry op met de rijst. Deze curry is ook erg lekker met kip of garnalen in plaats van kabeljauw.

 

Voedingswaarden:

Calorieën Vetten (waarvan verzadigd) Eiwitten Koolhydraten Vezels
515 30,4 g (19,2) 25,3 g 34 g 3,1 g

Een kickstart maken met een gezonde lifestyle? Meld je hier aan voor Sportvasten.