Buikopvang meten

Dit zegt jouw buikomvang over je gezondheid

Naast een gezond gewicht, is de locatie van je lichaamsvet ook belangrijk  voor je gezondheid. Zo is veel vet bij je buik erg ongezond. Veel buikvet verhoogd het risico op allerlei welvaartsziektes. Het meten van je buikomtrek is daarom een uitstekende manier om meer inzicht in je gezondheid te krijgen.

Waarom je buikomvang opmeten?

Vaak wordt de vraag gesteld waarom er perse rond de buik wordt gemeten. Waarom niet het vet rond de armen? Of de benen? Het vet wat in je buik wordt opgeslagen,  geeft de beste indicatie voor het risico op gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten. Dat komt doordat het vet in je buik rond je vitale organen zit. Vet dat bijvoorbeeld op je armen en benen zit is minder schadelijk voor je gezondheid, omdat hier geen organen aanwezig zijn waarvan de werking verstoord kan worden.

Hoe je buikomvang opmeten

Het opmeten van de omvang van je buik is vrij eenvoudig. Je kunt dit doen met een meetlint. Plaats het meetlint rond  je middel, tussen de onderkant van je onderste rib en de bovenkant van je heup bot. Zorg ervoor dat je goed rechtop staat (trek het meetlint niet te strak) ontspan je buikspieren en lees je middelomtrek af.  Er zijn natuurlijk wat algemene richtlijnen voor een gezonde buikomvang. Bij vrouwen geldt vanaf 80 cm een verhoogd risico op gezondheidsproblemen.  Bij mannen ligt dit iets hoger, namelijk rond de 94 cm.  Een lagere buikomvang kun je onder andere bereiken door regelmatig te sporten en door te letten op je calorie-inname. Wil je specifiek trainen om buikomvang te verliezen dan is Sportvasten een goede optie.

Waarom verlies je met Sportvasten buikomvang

Met Sportvasten schakelt je lichaam over van suiker- naar vetverbranding. Door die switch train je je lichaam om vet te gebruiken als energiebron, in plaats van suiker. Hierdoor zal je lichaam ook de vetopslag in je buik gaan gebruiken als brandstof waardoor je buikomvang afneemt. Gemiddeld verliezen mensen die de 10-daagse Sportvastenkuur hebben gedaan tussen de 3 tot 7 centimeter buikomvang.

Ook binnen 10 dagen 3 tot 7 cm buikomvang verliezen? Meld je hier aan voor Sportvasten!

 

Wil je weten hoeveel cm buikomvang je kunt verliezen door te Sportvasten; Doe hier de test!