Cashewnoten Fittergy Sportvasten

Recept: kip met cashewnoten

Cashewnoten bieden veel voordelen voor je lichaam. Ze bevatten veel onverzadigde vetzuren die goed zijn voor je hart- en bloedvaten. In combinatie met kip en groenten heb je een heerlijk recept die ook nog eens eenvoudig te bereiden is.

Ingrediënten voor 1 persoon

2 theelepels gember

150 gram kipfilet

40 gram sperziebonen

Een halve paprika

0.5 eetlepel sojasaus

1.5 eetlepel olijfolie

2.5 theelepel knoflookpoeder

55 gram rijst

1 eetlepel sesamolie

Bereiding

Meng de sojasaus, knoflookpoeder en gember in een schaal en schep de kipblokjes erdoor. Laat de kip even marineren in het mengsel.

Verhit de wok tot matig heet. Wanneer deze warm genoeg is, schep je de cashewnoten in de wok. Rooster al omscheppend de cashewnoten in de droge wok. Haal ze vervolgens uit de wok en zet ze even apart.

Verhit daarna de olijfolie in de wok. Roer de kipblokjes nog een keer door het mengsel en roerbak ze vervolgens in de hete olie. Haal dan de kip uit de wok en zet apart.

Kook de sperzieboontjes ongeveer 5 minuten in gezouten water, daarna direct afkoelen onder koud water en even laten uitlekken. Doe de sperzieboontjes en de paprika in dezelfde pan waar de kip in is gebakken. Laat op hoog vuur ongeveer 5 minuten wokken, terwijl je regelmatig blijft omscheppen. Verlaag vervolgens  het vuur en voeg het sausje waarin de kip heeft gelegen toe. Laat dit al omscheppend in ongeveer 2 minuten heet  worden. Voeg de cashewnoten en de sesamolie toe en meng alles door elkaar. Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en dien samen met de kip met cashewnoten op.

Tip!

Rijst bevat behoorlijk wat suiker in de vorm van zetmeel. Je mag alle soorten rijst kiezen, maar houdt wel in gedachten dat witte rijst wat minder vezels, vitaminen en mineralen bevat en in die zin dus minder gezond is dan bruine rijst. Bruine rijst is de moeite om eens te proberen als je echt gemotiveerd bent om de switch te behouden. Veel mensen vinden bruine rijst wel minder lekker. Je kan dan ook voor basmati rijst kiezen,  dit is gezonder dan witte rijst en veel mensen vinden het lekkerder dan bruine rijst

Voedingswaarden:

Calorieën Vetten (waarvan verzadigd) Eiwitten Koolhydraten Vezels
678 22,4 (6,2) g 50,9 g 47,4 g 2,9 g

Starten met een gezonde lifestyle?  Kies voor een gezonde start met sportvasten. Meld je hier aan.