groene thee Fittergy Sportvasten

De kracht van groene thee bij het afvallen

Het klinkt veelbelovend, vervang  frisdrank door een aantal kopjes groene thee per dag  en je zal op miraculeuze wijze gewicht verliezen.  Groene thee is helaas geen wondermiddel waarmee de kilo’s ervan af zullen vliegen maar het stimuleert wel je lichaam bij het afvallen. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat, lees dan verder.

Groene thee versnelt het metabolisme

Groene thee heeft als belangrijkste voordeel dat, dankzij de polyphenolen, het de stofwisseling in je lichaam helpt versnellen. Hierdoor word je vetverbranding actiever. Hoe sneller de stofwisseling werkt, hoe meer calorieën het lichaam verbrandt. EGCG is een van de stoffen die hierbij helpt. Deze stof zorgt er namelijk voor dat de warmteproductie in je lichaam omhoog gaat waardoor er meer vet wordt verbrandt.

Het onderdrukt de eetlust

Daarnaast, is groene thee een geweldig hulpmiddel om af te vallen, omdat het zorgt voor een verzadigd gevoel. Hierdoor heb je minder snel honger en neig je minder snel naar tussendoortjes.

Hoe zet je groene thee?

Waar je rekening mee moet houden bij het zetten van de thee, is dat je zoveel mogelijk werkzame stoffen wilt behouden. Groene thee die in te heet water wordt getrokken verliest namelijk een groot deel van de werkzame stoffen. Om optimaal te kunnen genieten van een kopje thee laat je het gekookte water eerst 8-10 minuten afkoelen alvorens je de thee laat trekken.

Hoe vaak mag je de thee drinken?

Het drinken van groene thee heeft meer effect als je het regelmatig drinkt. Hierbij geldt: hoe meer, hoe beter. Afvallen gebeurt niet van de een op de andere dag, dus is het belangrijk dat je gedurende een langere periode minstens vier koppen thee per dag drinkt om daadwerkelijk af te vallen. Doe dit wel verspreid over de dag, zodat je lichaam op elk moment van de dag gebruik kan maken van de unieke eigenschappen die het drinken van de thee met zich meebrengt.

Wil je een efficiëntere stofwisseling met behulp van een van onze coaches? Meld je hier aan voor Sportvasten.