koudetraining Fittergy Sportvasten

4 redenen waarom koude training goed voor je is

Met een gevoelstemperatuur van -15 graden zou je nu het liefst binnen blijven en de kachel op 25 graden zetten. Buiten trainen is wel het laatste waar je aan denkt. Toch heeft koude training veel voordelen voor jouw lichaam en gezondheid. Koud trainen is heel pittig, maar  levert je veel op. Dus hup hardloopschoenen en warme kleding aan en lekker naar buiten! Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan hieronder de 4 voordelen van koude training:

1. Je verbrandt meer calorieën

Door in de kou te trainen, verbrandt jouw lichaam meer calorieën dan bij een normale temperatuur. Je verbruikt namelijk niet alleen energie om te sporten, je hebt ook extra energie nodig om je lichaam op temperatuur te houden.

2. Je valt sneller af

Je centrale zenuwstelsel en bijnieren worden tijdens een koude training extra geactiveerd. Hierdoor komen er meer hormonen vrij die er voor zorgen dat er vetten vrijgemaakt worden. Deze vetten zet jouw lichaam in voor de productie van warmte en de werking van je spieren. Koude training kan op die manier bijdragen om sneller af te vallen.

3. Je wordt mentaal sterker

Door in de kou te trainen, train je ook jouw mindset. Trainen in de kou vraagt doorzettingsvermogen. De meeste mensen kiezen er voor om in de winter binnen te trainen, bijvoorbeeld in de sportschool of op de hometrainer. Terwijl de mens van nature juist in staat is om ook onder koude temperaturen te presteren. Door de kou te trotseren, daag je jezelf uit. Het zal jouw mindset trainen en jou mentaal sterker maken. You can do it!

4. Je voelt je topfit!

Er gaat niets boven het fitte gevoel na een koude training.  Je hebt het zelfs warm. Alles in jouw lichaam tintelt en de weefsels worden optimaal doorbloed. Let er wel op dat je kwetsbare ledematen als vingers, oren en tenen goed beschermt tijdens koude training. Als je dit doet en flink aan de slag gaat, voel jij je daarna topfit en energiek!
Wil jij je sportprestaties verbeteren? Start met Sportvasten en word ook energieker, fitter en slanker! Meld je hier vrijblijvend aan.