portvastenkuur Fittergy Sportvasten

De Sportvasten ervaring van Aartie Kedar

Mei 2017 startte ik met mijn eerste Sportvastenkuur. Ik trainde toen een klein half jaar met mijn Sportvastencoach Jessica. We hadden het eerder gehad over een Sportvastenkuur, maar ik was er nog niet klaar voor. Na een lange revalidatieperiode had ik een slechte conditie. Deze moest weer eerst op peil komen. In mei was het zover. Ik was er klaar voor. Het was tijd voor de switch.

De afbouwdagen

In die 10 dagen was ik elke dag wel bezig met lichaamsbeweging. De afbouwdagen verliepen naar verwachting goed. De eerste afbouwdag was zwaar, maar vol te houden. Vanaf dag twee ging het al een stuk beter. Je weet namelijk wanneer je moet eten, wanneer je je supplementen moet innemen en je weet wanneer je gaat sporten.

De vastendagen

De drie vastendagen waren goed te doen. Mijn coach koppelde er een wandelweekend in Winterbergen aan vast. We waren met ongeveer 10 personen waardoor je veel steun hebt aan elkaar. Iedereen heeft zo nu en dan een dip. We liepen drie dagen achter elkaar lange afstanden(gemiddeld wandelden we in hoog tempo 5 uren). Tijdens de wandeling maakten we hier en daar een stop om even te genieten van onze appelsap en supplementen. Door constant in beweging te blijven merk je dat je lichaam de switch maakt naar vetverbranding. Dit werd ook bevestigd toen ik mijn ketosestrips checkte. Ik zat vol in de vetverbranding!

De opbouwdagen

Na de drie vastendagen was het weer tijd om langzaamaan op te bouwen, want je werkt weer toe naar vast voedsel. Het grappige was dat ik na het vasten geen zin meer had in zoetigheid, terwijl ik daarvoor echt een zoetekauw was. Ook zat ik snel vol. Hierdoor ben je veel bewuster van wat je eet en geniet je er meer van. Na 10 dagen Sportvasten voelde ik mij fitter en energieker.

Ook net als Aartie weer fit en energiek worden? Meld je hier vrijblijvend aan voor Sportvasten!