granola dessert Fittergy Sportvasten

Granola dessert

Kerst staat vaak in het teken van lekker eten. Wie zegt dat lekker eten niet gezond kan zijn heeft het fout! Hierbij een recept voor een overheerlijk en gezond dessert die, dankzij de kaneel, ook nog eens je stofwisseling boost.

Ingrediënten:

 • 75 ml magere yoghurt
 • 75 gram havervlokken
 • 25 gram pompoenpitten
 • 25 gram zonnebloempitten
 • 40 gram pistachenoten (mix van amandelen en pistachenoten)
 • 30 gram amandelen
 • 2 tl kaneel
 • 4 el honing
 • 3 el zonnebloemolie
 • 50 gram gedroogde cranberry’s
 • 30 gram bramen

Bereidingswijze granola dessert:

Laat de oven voorverwarmen op 190 graden. Doe daarna de havervlokken, pompoenpitten, zonnebloempitten, pistachenoten en amandelen in een kom en voeg hier 3 theelepels kaneel en 4 eetlepels honing aan toe. Roer alles goed door elkaar tot het een mengsel wordt. Pak een bakplaat en leg hier bakpapier op, verspreid het mengsel vervolgens over de bakplaat. Als de oven is opgewarmd bak de granola dan 12-15 minuten af en draai het halverwege even om. Als de oven klaar is laat alles dan even afkoelen en voeg daarna de gedroogde cranberry’s, banaan en blauwe bessen toe.

Vul daarna een mooi glas 1/3 met yoghurt en wissel dit af met steeds 1/3 granola. Doe dit tot het glas vol zit. Ganeer de topping met bramen en strooi hier nog wat extra kaneel overheen!

Na de kerst weer fit, energiek en minder kilo’s? Boost je stofwisseling door te gaan sportvasten! Meld je hier aan.