Koolhydraat arm recept: gevulde omelet

Eieren staan in de Schijf van Vijf. Ze bevatten namelijk veel goede voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en eiwitten. Combineer deze met groenten en je hebt een heerlijke gevulde omelet!

 

Ingrediënten:

3 Eieren

1  Paprika

1 Courgette

6  Olijven

1 Theelepel knoflookpoeder

2 Theelepels verse basilicum

2 Theelepels zwarte peper

1 Eetlepel olijfolie extra vierge

1  Tomaat

4 Theelepels kurkuma

 

Bereidingswijze:

Was de paprika en snijd hem door de helft, haal de zaadjes eruit en snijd het in kleine blokjes. Snijd vervolgens de courgette in blokjes en doe dit ook bij de tomaat en de olijven. Verhit de olijf olie in een grote koekenpan en roerbak hier ongeveer 2 minuten de paprika in op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe aan de pan en bak deze even kort mee. Roer de tomaten door de groente en voeg de knoflookpoeder toe. Bak het geheel nog even goed door en voeg daarna de olijven en de rest van de kruiden toe. Klop dan de eieren los en doe hier een klein beetje verse basilicum bij. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Giet het ei mengsel in de pan met de groenten en bak het tot de bovenkant droog is. Leg de omelet op een bord en genieten maar!

omelet-648197_960_720

Een gezonde start maken? Switch naar een gezonde lifestyle met Sportvasten! Meld je hier aan.