alcohol Fittergy

Zo veel alcohol kun je per week drinken

Ontspanning heeft een positieve invloed op je vetverbranding. Met Sportvasten switch je je lichaam van suiker- naar vetverbranding. Om langdurig in de vetverbranding te blijven, is ontspanning belangrijk. Het is zeker geen straf om door te relaxen je gezonde lifestyle te onderhouden. Het leuke is dat ontspanning zoveel verschillende opties biedt. Je kan gaan sporten, chai-thee drinken, lekker uitgebreid eten of misschien een wijntje drinken.

Is alcohol gezond?

Al van oudsher drinkt men alcohol om te ontspannen. Drink je alcohol met mate, dan kun je genieten van de de volgende 4 voordelen:

  1. Minder stress. Door alcohol laat je letterlijk alle remmen los, wat een stress verlagend effect heeft.
  2. Ontspanning. Regelmatig ontspannen is niet alleen beter voor je lijf, maar ook voor je gemoedstoestand.
  3. Extra vetverbranding. Het levert een positieve bijdrage aan je vetverbranding,
  4. Boost hart- en bloedvaten. Als je alcohol met mate nuttigt kan het ook nog eens goed voor je hart- en bloedvaten zijn.

De gezondheidsrisico’s

alcohol fittergy sportvasten

Wil je profiteren van de gezonde effecten van alcohol? Drink dan niet teveel. Door teveel alcohol te drinken doe je de positieve effecten teniet. Alcohol bevat veel calorieën. Als je teveel drinkt heeft dit een negatief effect op je stofwisseling. Dit zie je terug in bijvoorbeeld een bierbuik, al het vet is dan in de buik opgeslagen. Daarnaast verhoog je, door teveel te drinken, je kans op allerlei ziektes zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, borstkanker, longkanker. Daar komt nog eens bij dat als je teveel drinkt het je stemming en gedrag beïnvloed met alle ernstige gevolgen van dien. Meer over de slechte gevolgen van alcohol lees je hier.

Hoeveel mag je dan drinken?

Drink je graag bier of wijn? Drink dan bij voorkeur maximaal 1,5 glas per dag. Het is niet zo dat je dit kunt opsparen door te compenseren. Drink je op één dag 5 glazen, omdat je de vijf dagen daarvoor geen alcohol hebt gedronken dan verhoog je alsnog je gezondheidsrisico’s (en kans op bierbuik). Drink je elke dag 1,5 glas dan heb je dit niet. Kortom, alcohol kun je zeker gebruiken ter ontspanning, maar drink altijd met mate en max 1,5 glas per dag.

Effectief ontgiften na een bourgondisch weekje? Start met The Vegan Switch! Lees hier meer informatie