marathon training Fittegy Sportvasten

3 Tips voor een effectieve marathon training

Onlangs was in het nieuws dat na het lopen van de marathon een zelfde stofje vrijkomt in je lichaam als na een hartinfarct (troponine). Shocking. Je zou denken dat als je de marathon kan lopen je lichaam zich in een supergezonde status bevindt. Maar nu onderzoekt men of het marathon lopen überhaupt gezond is! Het is al langer bekend dat bepaalde spierschade die na het lopen van een marathon ontstaat ook te zien is na een hartaanval. Gelukkig kun je zelf ook maatregelen nemen om de kans op blessures of een hartinfarct te voorkomen. Wij sommen ze hier voor je op!

1. Train effectief

marathon training Fittergy Sportvasten

Ongetraind de marathon lopen lijkt misschien heel stoer. Want hoe geweldig is het als dit je lukt? Verstandig is het absoluut niet. Je maakt in je lichaam meer kapot dan je lief is. Bovendien is de kans klein dat je ongetraind de complete 42 km uitloopt. Het is daarom een must om minimaal 6 maanden voor de marathon te starten met trainen. Door te trainen zorg je dat je lichaam went aan de inspanning en ben je er meer zeker van dat je hem helemaal uitloopt. In je voorbereiding is het belangrijk de juiste balans tussen training en herstel te vinden. Combineer dit met goede voeding en voedingssupplementen om het maximale uit je marathon te halen.  Bijvoorbeeld calmagzink. Dit kun je goed gebruiken ter ondersteuning. Als je veel km’s loopt gaat al je energie gaat naar het sporten en dat kan je immuunsysteem verzwakken. Calmagzink helpt de weerstand te verhogen. Gebruik ook carnitine plus. Carnitine plus vergroot de uithoudingsvermogen van de spier, ideaal ter ondersteuning van een marathon.

2. Loop rustig

Natuurlijk wil je tijdens de marathon je PR breken en daar alles voor geven. Maar het is belangrijk om tijdens de training en marathon je snelheid niet te forceren. Blijf in de flow lopen op een rustig tempo, en train hier ook op. Door in de flow te lopen houd je het langer vol én voorkom je ernstige blessures zoals een hartinfarct.

3. Sportmedisch advies

marathon training Fittergy Sportvasten

Ben je boven de 40, of heb je een medische aandoening dan is het zeer verstandig om éérst sportmedisch advies in te winnen. Zo voorkom je risico’s op (ernstige) lichamelijke blessures en krijg je persoonlijk geadviseerd hoe jij je training en marathon het beste kunt doen.

De ultieme kickstart voor je marathon training

marathon training Fittergy Sportvasten

Misschien heb je een extra push nodig om te starten met je training. Voorbereiden op de marathon vergt veel tijd en energie. Gebruik dan Sportvasten als ultieme kickstart voor je marathon training. In 10 dagen ben je direct topfit en er helemaal klaar voor. Hierbij nog een paar voordelen:

  • Direct in de trainingsmodus

De 10 intensieve dagen van het Sportvasten zorgen ervoor dat je gelijk in de trainingsmodus bent. Het is een goede boost voor je wilskracht en doorzettingsvermogen. Twee eigenschappen die je tijdens de marathon ook goed kan gebruiken!

  • Binnen 10 dagen in de vetverbranding

Om überhaupt afstanden zoals 42 km te kunnen lopen, moet je lichaam in de vetverbranding zijn. In je marathon training, train je hier langzaamaan naartoe. Ga je 2 maanden voor je marathon Sportvasten, kom je al binnen 10 dagen in die “vetverbrandingstand”. Dit geeft een enorme boost aan je training, je loopt als het ware 10 stappen vooruit door deze 10- daagse turbo training.

  • Persoonlijke begeleiding

Sportvasten doe je onder begeleiding van een Sportvasten Coach. Deze maakt voor jou een persoonlijk trainings- en voedingsschema.

  • Lichamelijke voordelen

Binnen 10 dagen val je gemiddeld 2 tot 6 kilo af, verbeteren je conditie én je sportprestaties. Dit zorgt ervoor dat je met minder trainingsarbeid een groter effect behaald tijdens je marathon!

Ook deze ultieme kickstart voor je marathontraining? Meld je hier aan!

 

Kijk op www.hardlopen-snelheid-verbeteren.nl voor meer informatie over Sportvasten voor hardloop prestaties!