afvallen Fittergy Sportvasten

De Sportvasten battle van Kiki en Wendy

Waarom Sportvasten?

Kiki (39), moeder van 4 kids. ‘Mijn grootste hobby is lekker eten en drinken. Deze hobby en mijn 4 zwangerschappen zorgden er al een tijdje voor dat ik niet happy was met mijn lijf. In het bijzonder met mijn buik. Ik was al een tijdje aan het sporten bij Beweegstudio Leef! Maar ik wilde ook graag kilo’s kwijt raken en sneller meer resultaat zien. Ik had verschillende positieve verhalen gehoord over het Sportvasten van mensen uit mijn directe omgeving die ook bij Leef! sporten. Allen met een goed resultaat. Ik las ik dat vasten een hele goede manier is om visceraal vet (buikvet) kwijt te raken. Dat was voor mij een extra reden om deel te nemen aan de kuur’.

Wendy (42) ‘Ik hou van lekker eten en drinken en dat was me wel aan te zien. Vanaf 1 januari ben ik gestopt met werken. Ik wilde in het jaar 2017 het roer omgooien en een frisse start maken. Sportvasten paste precies in dat plan. Ik wilde me fitter voelen want ik was vaak moe en ik wilde heel graag een kilo of 10 afvallen.

‘We hebben samen het buddy-programma gedaan, dat motiveerde extra!’


De afbouwdagen


Kiki ‘De eerste dag was ’t pittigst, de 2e dag ging beter en gedurende de kuur was het steeds makkelijker om me aan het protocol te houden. Natuurlijk heb je weleens dipjes maar het hielp mij ook om die dan te bespreken met mijn buddy of mijn coach. Favoriet waren voor mij de pistachenootjes. Het dagelijkse sporten heb ik afwisselend ingevuld met Spinning en hardlopen’.

Wendy ‘De eerste dagen vielen reuze mee. In de ochtend fruit met kwark later alleen wat fruit. Tussen de middag een lekkere salade en als toetje pistachenootjes. Die dingen zijn lekker zeg!!! ‘s avonds was t moeilijkst: geen stukje kaas, nootje of chips’.


‘Het sporten deden we meestal lekker samen!’


De vastendagen


Kiki ‘De vastendagen ben ik goed doorgekomen. Het viel me 100% mee want ik zag er heel erg tegen op. Ik vind het bewonderenswaardig wat je allemaal kunt doen “op sap”. Ik had het moeilijker met het innemen van alle supplementen (vitaminen, mineralen, visolie) Maar dat hoort erbij om het proces te ondersteunen’.

Het sapje in de avond, was vaker tomatensap omdat je daar meer van mag hebben. Opwarmen en op smaak brengen met specerijen… lijkt net een kopje soep!

Wendy ‘Eén avond ben ik eerder naar bed gegaan toen de rest van de familie frietjes zat te eten. Voor de rest verstand op nul. Blij toen we merkten dan we de switch gemaakt hadden! ‘


De opbouwdagen

Kiki ‘Na die 3 dagen vasten was dit een eitje! Heerlijk om weer wat te eten en heerlijk dat je weet dat het einde in zicht komt. Voor mij was het ook een grote motivator om het gewicht lager te zien worden, daar deed ik het uiteindelijk voor. Even wennen als je op deze dagen aankomt na de vasten dagen maar dat stabiliseerde op de laatste dag. Dat gebeurt vaker volgens onze coach Inge, want je spijsvertering moet weer op gang komen.
Wendy ‘Ik had zo veel zin om te eten maar ik wist eigenlijk niet hoe ik de voorgeschreven porties moest op krijgen. Gelukkig waren er weer pistache nootjes! Lichamelijk merkte ik wel dat het goed was. Iedere dag sporten vond ik op een gegeven moment wel vermoeiend’.

Het resultaat

Beiden: ‘De kuur is meegevallen, we hadden het zwaarder verwacht!’ Regelmatig doen we nog minikuurtjes om het resultaat te behouden en verder uit te breiden.

Kiki ‘Na 10 dagen: 4 kilo lichter. Na drie maanden was dat 8 kilo! Meer energie heb ik zelf niet direct ervaren. Ik overweeg om binnenkort weer een 10 daagse kuur te doen.
Wendy ‘Mijn resultaat: min 5 kilo na 10 dagen. Nu een half jaar verder ben ik inmiddels zo’n 12 kilo afgevallen. Ik ben blij dat ik het gedaan heb en zou het zeker aanbevelen!’

Net als Kiki en Wendy samen afvallen en fitter worden? Meld je hier samen aan!