Sportvasten ervaring Sanne fittergy Sportvasten

De Sportvasten ervaring van Sanne

Door een blessure had ik een poos niet kunnen sporten. Ik was langere tijd niet veel bezig geweest met sport en gezonde voeding en vond ik het moeilijk om weer in die gezonde ‘flow’ te komen. Ik las dat Sportvasten hielp aan het geven van een boost van je gezondheid. Dit sprak mij erg aan. De sportvastenkuur kon ik volgen bij Inge van Beweegstudio Leef! Doordat ik hier al een jaar sport, ken ik Inge erg goed en voelde het ook vertrouwd aan.

Het voedingsschema

Toen ik het voedingsschema zag, vond ik het meteen erg spannend. Ik zag dat het erg strikt was qua hoeveelheden. Wat ik erg prettig vond was dat het voedingsschema samen met de coach grondig werd doorgenomen. De afbouwdagen gingen mij erg goed af. De laatste afbouwdag is als ware een vastendag doordat je deze ook alleen maar sappen inneemt. Gelukkig kon ik de tomatensap, waar ik zo tegenop zag, verwarmen en op smaak brengen met peper en zout. Best lekker!

Dagelijks sporten

De dagelijkse cardio vond ik in het begin wel heel moeilijk. Ik moest een beetje mijn weg vinden met wat ik ging doen (rennen, hometrainer, spinning) en welk tijdstip van de dag. Het hielp mij om het sporten voor het ‘eten’ te doen en dan of meteen in de ochtend of in de avond.

De vastendagen

De vastendagen waren voor mij zwaar, maar ook leerzaam. Ik kreeg een leeg gevoel van binnen, niet per se hongerig, maar gewoon leeg en moe. Ook had ik heel erg zin om ergens op te kauwen. Toch ben je op dat moment zo bezig met het behalen van resultaten, dat het gewoon lukt om die vastendagen uit te zitten. Op de tweede vastendag ben ik thuis gebleven van mijn werk. Sjouwen en zo was te zwaar geweest op die dag.

De opbouwdagen

Doordat ik wist dat de voeding van de opbouwdagen vrijwel overeenkwam met mijn eigen dagelijkse voeding (kwark, fruit, salades, groente) zag ik hier niet meer zo tegenop. De opbouwdagen gingen daarom ook eigenlijk best makkelijk. Het was ontzettend fijn om weer vast voedsel te eten en energie te krijgen.

Het eindresultaat

Het einde van de kuur was in zicht en ook het resultaat mocht er zijn. Vooral de mindere centimeters van mijn buikomvang waren geweldig! Ook tijdens de kuur kun je heel makkelijk je resultaat bijhouden, en delen met je coach, wat erg motiverend is. Daarnaast heb ik dagelijks contact gehad met mijn coach. En toen ik het op een bepaald moment even niet meer zag zitten, hebben we gebeld. Superfijn!

Toen we een week of 2 weken daarna gingen hardlopen, rende ik zonder moeite op constant tempo het rondje uit. Ook dit is een positief resultaat van de sportvastenkuur. Doordat ik natuurlijk 10 dagen erg mijn best had gedaan, is makkelijker om daarna in de gezonde ‘flow’ te blijven, precies zoals ik wilde. Om dit nog een extra handje te helpen, doe ik wekelijks een 1-daagse minikuur. Dit doe ik iedere maandag. Dat is voor mij een gezonde start van de week.
Inmiddels ben ik een paar maanden verder en ben ik nog steeds mooi op gewicht (zelf na de vakantie!). Mijn buikomvang is verder afgenomen (nu in totaal 10 cm!). Daar ben ik echt superblij mee. Voor de mensen die net dat extra’s willen en vooral hun buikomtrek willen minderen, raad ik sportvastenkuur zeker een aan!

Net als Sanne je buikomtrek verminderen? Meld je hier aan voor Sportvasten!